Χωριά

8/12/17 19:13

τελ. ενημ.: 10/12/17 11:43

Από τα Πατρικά στο σχολείο της Καλαμωτής με… ποδήλατο

Την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά ο 12χρονος γιος της, στην προσπάθειά του να πάει στο Γυμνάσιο της Καλαμωτής, περιέγραψε στον «π» η Μαρία Βουδουρέλλη, μόνιμος κάτοικος των Πατρικών τον τελευταίο ένα χρόνο.

Όπως εξήγησε, ενώ πέρυσι υπήρχε λεωφορείο που μετέφερε 1 μαθητή από τα Πατρικά στο Γυμνάσιο της Καλαμωτής, φέτος που υπάρχουν 3 μαθητές, από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο.

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κατάστασης, σύμφωνα με την ίδια, είναι ο γιος της να πηγαίνει στο σχολείο με το ποδήλατο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του ή τις ημέρες με βροχή και κρύο να κάνει οτοστόπ σε διερχόμενους οδηγούς.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αναγκάζομαι να φεύγω για τη δουλειά νωρίς το πρωί και το παιδί να μην έχει με τι να πάει στο σχολείο. Τρέμει κάθε φορά η καρδιά μου μην τυχόν και συμβεί τίποτα. Απευθύνω έκκληση να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αυτά τα παιδιά ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Γιατί θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να βρεθεί μία λύση», διερωτάται η κα. Βουδουρέλλη.

Οι μέχρι σήμερα προσπάθειές της να υπάρξει μεταφορικό μέσο τόσο για το γιο της όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά φαίνεται ότι έχουν πέσει στο κενό, αφού, όπως λέει, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της προς την Περιφερειακή Ενότητα Χίου δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

«Στην Περιφέρεια μου είπαν ότι το σχολείο δεν είχε στείλει έγκαιρα τη λίστα των μαθητών. Το σχολείο με τη σειρά του αρνείται αυτή την εκδοχή και λέει ότι έχει πράξει όλα τα δέοντα και έχουν περάσει 3 σχεδόν μήνες με το παιδί μου να μην έχει μεταφορικό μέσο», κατέληξε η ίδια. 

Από την πλευρά του πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση