14.9.2018 10:25

Απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων οχημάτων σε δασικούς δρόμους της Αμανής

Μετά από πρόταση του Κυνηγητικού Συλλόγου Χίου  στη Διεύθυνση Δασών Χίου απαγορεύτηκε  από 10-09-2018 έως 10-03-2019,  σε τρείς δασικούς οδούς της Δημοτικής Ενότητας Αμανής η διέλευση τροχοφόρων οχημάτων για την προστασία της άγριας πανίδας, της αυτοφυούς χλωρίδας και των βιοτόπων.

Πιο συγκεκριμένα οι δασικοί οδοί που απαγορεύεται η διέλευση είναι:

  1. Σε τμήμα της οδού Λιβάδες – Σιμόκρινο με αρχή ανατολικά της υφιστάμενης κτηνοτροφικής εγκατάστασης και τέλος το τέλος της οδού (αδιέξοδο).
  2. Στη δασική οδό Σεντούκα – Κελάρι η αρχή της οποίας είναι επι της οδού Παρπαριάς – Παναγία Δέσποινα και καταλήγει στην υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη, η οποία διέρχεται από τις Τοπικές Κοινότητες Νενητουρίων – Παρπαριάς στη θέση Κελάρι.
  3. Στην Αντιπυρική Ζώνη Παρπαριάς που βρίσκεται επι του όρους Αμανή.

Η απαγόρευση θα πραγματοποιηθεί με την τοποθέτηση μπαρών και ενημερωτικών πινακίδων στην αρχή και το τέλος της αντιπυρικής ζώνης, στην αρχή της οδού Σεντούκα – Κελάρι στη θέση Σεντούκα και στη θέση Σέληναεπι της οδού Λιβάδες – Σιμόκρινο

Η δαπάνη τοποθέτησης όλων των παραπάνω κατασκευών και των πινακίδων θα βαρύνει τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου και θα πραγματοποιηθεί υπ την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Χίου.

Εξαιρούνται τα τροχοφόρα οχήματα του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας και των θηραφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ