18.3.2019 13:19

Ανατρέπονται τα δεδομένα για την επένδυση της Λαγκάδας

Ενημερωμένος επίσημα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου από τις 24 Απρίλη 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χίου

Στα ερωτήματα που τέθηκαν στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, έρχεται να απαντήσει με σημερινή ανακοίνωση του ο Δήμος Χίου, που εκτός των άλλων αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Στέφανος Τσίγκος, ήταν πλήρως ενημερωμένος για την επένδυση που επρόκειτο να γίνει στον Καρυδά από τις 24 Απριλίου του 2017, μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου, στοιχείο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της απόκρυψης της επένδυσης από την τοπική κοινωνία. 

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει ότι για την επένδυση ενημερώθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας της Περιφέρειας στις 24/4/2017 και την ίδια ακριβώς ημέρα απέστειλε το έγγραφο για γνωμοδότηση στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας Στέφανο Τσίγκο. Μάλιστα ο δήμος υπογραμμίζει ότι παρά την ενημέρωση του προέδρου του Τ.Σ. καμία απάντηση ή αντίδραση δεν προέκυψε. 

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Μετά από τη λαϊκή συνέλευση της 17/3/2019 και δεδομένου ότι προέκυψαν ερωτηματικά για το αν ο Δήμος είχε ενημερωθεί και γιατί δεν αντέδρασε σχετικά με την επένδυση της εταιρείας «ΑΙΓΑΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α. ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» στην περιοχή Καρυδά της Λαγκάδας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Λαγκάδας ήταν ενημερωμένο για το θέμα από τον Απρίλιο του 2017, αλλά ποτέ δεν εξέφρασε την οποιαδήποτε άποψη ή αντίρρηση. Αναλυτικά, παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα:

α) Ο Δήμος Χίου δεν περιλαμβάνεται στους φορείς που απαιτείται η γνώμη τους, προκειμένου να προχωρήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση, τόσο για τη συγκεκριμένη, όσο και για πολλές άλλες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, ενημερώνεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης και αν έχει κάποιους λόγους, τότε διατυπώνει τις απόψεις του.

β) Για τη συγκεκριμένη επένδυση, ο Δήμος ενημερώθηκε με έγγραφο της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, στις 24/4/2017.

γ) Πάγια τακτική του Δήμου αποτελεί η αποστολή του εγγράφου της Περιφέρειας σε όλους τους δυνητικά ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να διατυπώσουν γνώμες, επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις για την επένδυση.

δ) Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, το έγγραφο της Περιφέρειας διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 24/4/2017, επομένως ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου είχε επίσημα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη επένδυση.

ε) Καμιά απάντηση ή αντίδραση δεν προέκυψε από το Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας, που θα ενεργοποιούσε άμεσα τα αρμόδια όργανα του Δήμου να συζητήσουν το θέμα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ