30.8.2017 12:52

Αναστατώνει τους Ολύμπους πανό με την υπογραφή «Ρουβίκωνας»

Αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στους Ολύμπους για να διερευνήσουν τη σοβαρότητα ενός ασυνήθιστου περιστατικού. Από το πρωί η φιλήσυχη κοινωνία του χωριού έχει αναστατωθεί αντικρίζοντας αναρτημένο πανό σε ψηλό τοιχογύρι ιδιόκτητης κατοικίας, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Την αναστάτωση εντείνει η υπογραφή «Ρουβίκωνας», που παραπέμπει στη γνωστή αντιεξουσιαστική ομάδα που δρα κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Ήρθαμε για να μείνουμε. ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ», γράφει το πανό.

«Τηλεφώνησα στο Δήμο και μου είπαν ότι από τη στιγμή που δεν βρίσκεται σε δημοτικό ακίνητο δεν έχουμε ευθύνη», δηλώνει στον «π» ο πάρεδρος του χωριού Μιχ. Χαλκιάς, ο οποίος, ως επόμενο βήμα, προχώρησε ήδη σε ενημέρωση της Αστυνομίας.

«Το πανό τοποθετήθηκε τα μεσάνυχτα. Για να κρεμαστεί εκεί ψηλά χρειάζονταν οργάνωση. Τηλεφώνησα και στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που δεν βρίσκεται τώρα στο χωριό και μου είπε να το κατεβάσω. Θα το ελέγξουν πρώτα οι αστυνομικοί και μετά θα προχωρήσω», συμπληρώνει ο κ. Χαλκιάς.

Στους Ολύμπους από το πρωί το πανό είναι βασικό θέμα συζήτησης. Οι κάτοικοι καταλήγουν στη εκδοχή  να πρόκειται για ένα μήνυμα προσωπικών διαφορών που μεγιστοποιήθηκε με τη χρήση του ονόματος της ομάδας των αντεξουσιαστών. Γιατί φυσικά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο «Ρουβίκωνας» αποφάσισε να μεταφέρει την αντεξουσιαστική του δράση με έδρα τους Ολύμπους. Σε κάθε περίπτωση το ασυνήθιστο για μια μικρή κοινωνία περιστατικό έχει αναστατώσει την καθημερινότητα του χωριού.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ