Χωριά

6/11/17 11:44

τελ. ενημ.: 6/11/17 17:16

Ακινητοποιημένο το πυροσβεστικό στη Βολισσό για ανταλλακτικό 250 ευρώ

Κυριολεκτικά με τη φωτιά παίζουν στο Δήμο, καθώς κρατούν εκτός μάχης κατάσβεσης το δημοτικό πυροσβεστικό όχημα της Βολισσού από τον περασμένο Ιούλιο, για το οποίο μάλιστα ο Δήμος πληρώνει οδηγό!

Από τα μέσα του καλοκαιριού διαπιστώθηκε ότι το σύστημα κατάσβεσης στο ευέλικτο δημοτικό πυροσβεστικό όχημα, που συνήθως καταφτάνει πρώτο στις φωτιές, παρουσιάζει πρόβλημα και απαιτείται η αλλαγή ανταλλακτικού, που σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις κοστίζει 1.000 ευρώ αν αντικατασταθεί στο σύνολο του ο μηχανισμός ή 250 ευρώ αν αλλάξει μόνο το προβληματικό μέρος του. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα το ανταλλακτικό δεν έχει αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα το πυροσβεστικό όχημα να κινείται μεν, να μην είναι όμως σε θέση να συμβάλλει στην κατάσβεση, αν απαιτηθεί.

Και χωρίς ασθενοφόρο

Την εικόνα έρχεται να συμπληρώσει και η απώλεια εδώ και μια εβδομάδα του ασθενοφόρου. Από την περασμένη Δευτέρα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε συνεργείο της Χίου για αποκατάσταση μικρών εξωτερικών ζημιών, πιθανά σε φανοποιείο, έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στη βάση του. Σε μια περίοδο ελαιοσυγκομοιδής μάλιστα, με συχνούς τους τραυματισμούς στην ύπαιθρο, άρα με ιδιαίτερα χρήσιμη την παρουσία του. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση