9.6.2017 15:05

Άφησαν το φράγμα στα Κουρούνια να καταστραφεί τελείως!

Μια ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση του Στ. Γεωργούλη καταγράφει τη λιμνοδεξαμενή Κουρουνίων.Το έργο κόστισε 480.000 ευρώ και εγκαινιάστηκε το 2009.Η χωρητικότητα του φράγματος ανέρχεται σε 18.000 κυβικά.

Ακολουθεί κείμενο του Στ. Γεωργούλή:

Είναι ένα δημόσιο έργο και σχετικά στοιχεία μπορεί να βρει κάποιος στο site ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Υποτίθεται ότι με το έργο αυτό θα άρδευαν τους αμπελώνες της περιοχής. Αμπέλια βέβαια υπάρχουν,τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο μέρος της Χίου,το νερό όμως για την καλλιέργειά τους το κατάπινε η γη. Η έλλειψη στεγανότητας διαπιστώθηκε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Οι αρχόντοι μας,μετά από παρακάλια, έκαμαν κάποιες επιτόπιες έρευνες και κατέληξαν πως η μεμβράνη είχε λέει πρόβλημα.Τίποτα όμως δεν έγινε για να αναταχθεί η κατάσταση.

Όταν οι άλλοι φτιάχνουν δορυφόρους,αυτοί δεν είναι ικανοί να συντονίσουν κάποιους τεχνικούς να αποκαταστήσουν μια μεμβράνη! Και όμως θέλουν να μας κυβερνούν!

Έτσι με την αδιαφορία και την πλήρη εγκατάλειψη σε μια κακοκαιρία,ο αγέρας ξήλωσε την… περίφημη μεμβράνη. Αν πριν απ’ αυτό το γεγονός είχαν την ευθιξία και τον ελάχιστο σεβασμό για τα χρήματα του δημόσιου, θα έκαναν τα πάντα για να το επισκευάσουν.

Τώρα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό για να λειτουργήσει. Από εμάς τους φορολογούμενους ζητούν να σηκώσουμε όλο και περισσότερα βάρη,κόβοντας την ίδια στιγμή τις όποιες δαπάνες.Γιατί, αφού έχουν την υποχρέωση να δράσουν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος,όταν πρέπει δεν το πράττουν;

Γιατί πρέπει ο πολίτης να τους παρακαλεί για να κάνουν αυτά που έχουν ορκιστεί ότι πρέπει να τηρούν;

Με τέτοιους «στρατηλάτες»,παλιούς και νεότερους,πως θα ξεφύγουμε από την κόλαση της κρίσης; Διότι, αν υπήρχε ίχνος ηθικής ή ο φόβος της τιμωρίας,θα έπρεπε να είχαν χάσει τον ύπνο τους. Στην Ελλάδα όμως,στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχει ούτε έλεγχος ούτε Νέμεσις.

Συμπερασματικά,αν το ταλαίπωρο φράγμα ανήκε σε κάποια πολυπληθή εκλογική περιφέρεια και όχι στα Κουρούνια,που ψηφίζουν 70 άτομα,τότε η τύχη μας θα ήταν μάλλον διαφορετική. Αυτό είναι το επίπεδο της Δημοκρατίας τους! 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ