Χωριά

10/12/17 11:21

τελ. ενημ.: 11/12/17 9:33

Αφήνει τα Ψαρά χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση η Εθνική!

Υποχρεωμένοι να κάνουν ακτοπλοϊκό ταξίδι 8 ωρών για μια απλή τραπεζική συναλλαγή θα είναι οι κάτοικοι των Ψαρών από την αρχή του 2018, εφόσον εφαρμοστεί η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να διακόψει τον ανταποκριτή της για λόγους …. οικονομίας.

Το σοβαρό θέμα ανέδειξε το πρωί με παρέμβαση του στην εκπομπή του Γ. Αυτιά ο Ν. Μηαταράκης, απευθύνοντας έκκληση στην Τράπεζα να μεταβάλει γνώμη. Ο βουλευτής φαίνεται ότι προσπάθησε αρχικά να κινηθεί με προσωπικές παρεμβάσεις. «Αρχικά σε αλληλογραφία άφηναν να διαφανεί ότι τους επιβάλλονταν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως προκύπτει καμία τέτοια κατεύθυνση δεν έχει δοθεί», εξηγεί στον «π» ο Ν. Μηταράκης, ο οποίος απευθύνει έκκληση στη διοίκηση της Εθνικής να μεταβάλει την απόφαση της.

Παράλληλα ο βουλευτής βρίσκεται σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη να κατοχυρωθεί με νόμο η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα για όλους τους πολίτες της χώρας. «Αν, επί παραδείγματι, υπάρχουν δυο – τρεις Δήμοι στην χώρα που δεν διαθέτουν πρόσβαση, να είναι στην ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος η υποχρέωση να ορίζει ποια Τράπεζα θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του», εξηγεί ο βουλευτής.

Προς το παρόν και μέχρι την αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασης του είναι αναγκαία η εξάντληση των πιέσεων προς την Εθνική να αναστείλει την παράλογη απόφαση της. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση