26.10.2017 13:34

650.000 ευρώ για την συντήρηση του δρόμου από Αρμόλια μέχρι Κατάβαση

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα αποκαταστήσει τις φθορές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει σειρά χωριών της νότιας Χίου υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αφορά στη συντήρηση του οδικού τμήματος Αρμόλια – Βέσσα – Λιθί – Σιδηρούντα – Κατάβαση, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές και φθορές από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2012 καθώς και τις δύο μεγάλες του 2015 και του 2016.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο έργο που παρεμβαίνει στα συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, καθιστώντας την διέλευση των οχημάτων περισσότερο ασφαλή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες όπου οι καταπτώσεις δέντρων ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Την αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος και την ασφαλτόστρωση τμηματικά
  • Τεχνικά έργα για τη συγκράτηση πρανών
  • Καθαρισμό τάφρων και ερεισμάτων από καταπτώσεις και καμένα δέντρα
  • Την επανακατασκευή τοιχίων στήριξης της οδού και τεχνικών όπου απαιτείται
  • Νέες εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και διαγράμμισης της οδού. 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 588) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ