1.5.2018 10:34

4 μέτωπα πυρκαγιάς από κεραυνούς αναστατώνουν την Αμανή

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται αυτή την ώρα η Αμανή, απειλούμενη από 4 διαφορετικά μέτωπα φωτιάς, δυο από τα οποία πλησιάζουν οικισμούς. Το πρώτο εκδηλώθηκε μεταξύ Βολισσού – Ποταμιάς, κοντά στον Άγιο Γιώργη και από την Πυροσβεστική εκτιμάται ως το σημαντικότερο, καθώς πλησιάζει προς την Ποταμιά.

Ανησυχητική διάσταση έχει προσλάβει και το δεύτερο μέτωπο που ξεκίνησε από την Παγούσαινα με κατεύθυνση την Παρπαριά. Ήδη οι καπνοί είναι ορατοί από το χωριό.

Τρίτο κατά σειρά μέτωπο εκδηλώθηκε μεταξύ Πυραμάς – Παρπαριάς, με τις πρώτες πληροφορίες να μην του δίνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Ένα τέταρτο μέτωπο έχει εκδηλωθεί μεταξύ Τρυπών και Μελανιούς, περιοχή η οποία πολύ πρόσφατα δοκιμάστηκε εκ νέου από πυρκαγιά, ευτυχώς χωρίς μεγάλες συνέπειες.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι αιτία εκδήλωσης των πολλαπλών πυρκαγιών είναι η ρίψη κεραυνών, λίγο πριν την εκδήλωση χαμηλών βροχοπτώσεων αυτή την ώρα που διευκολύνουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ήδη φθάσει στη περιοχή με πρώτη μέριμνα τον έλεγχο του μετώπου μεταξύ Βολισσού και Ποταμιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ