19.5.2017 11:28

325.000 ευρώ για τα μονοπότια της Θυμιανούσικης πέτρας

Μία σημαντική απόφαση μέσα από μία άκρως ανταγωνιστική διαδικασία κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Χίου. Πρόκειται για την ένταξη του έργου «Πεζοπορική διαδρομή των μαστόρων της πέτρας Θυμιανών και ανάπλαση δημοτικού χώρου στην περιοχή Κουκουναυγιές» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη».

Με τη χθεσινή τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμου του, ο Δήμος Χίου άνοιξε το δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου με συνολικό κόστος 325.000 ευρώ.

 Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή ξεκινά από τον Καρφά, φθάνει στις γνωστές πελεκανιές, στη συνέχεια οδηγεί στα Θυμιανά και από εκεί καταλήγει στον Κάμπο.

«Ήταν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Είναι μία εξαιρετικά θετική και σημαντική εξέλιξη, για ένα έργο που μπορεί αφενός να υλοποιηθεί γρήγορα, αφετέρου να δώσει μία άλλη προοπτική στις περιοχές του Καρφά, των Θυμιανών και τμήματος του Κάμπου», εξήγησε ο Μαν. Βουρνούς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ