Χωριά

12/1/18 9:04

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

24ώρο καραούλι Χαλκούσων για να αποκλειστεί η μεταφορά των οικίσκων

Περισσότερο λάδι στη φωτιά, παρά την επιθυμητή εξομάλυνση, πέτυχε τελικά η αιφνιδιαστική επίσκεψη Μουζάλα στη Χίο και ειδικότερα στη ΒΙΑΛ. Την επανατοποθέτηση των πασσαλακιών στο κρίσιμο για τη διέλευση των φορτηγών χωράφι του Δημ. Σκαπινάκη διαδέχτηκαν ολονύχτιες βάρδιες των κατοίκων του Χαλκειούς προκειμένου να εποπτεύουν ότι κανένα αόρατο χέρι δεν θα τα μετακινήσει. Ήδη από χθες ο ιδιοκτήτης του χωραφιού έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την απομάκρυνση των πασσαλακιών από «αόρατο χέρι» πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Έχοντας τοποθετήσει βαρέλια, εντός των οποίων καίει φωτιά, οι κάτοικοι του Χαλκειούς μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα στην περιοχή, ουσιαστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο διέλευσης των φορτηγών χωρίς σύγκρουση, ενώ κατά διαστήματα τοποθετούνται στο δρόμο ιδιωτικά οχήματα.

«Όποιοι θεωρούν ότι το Χαλκειός υποτάχθηκε, κάνουν μεγάλο λάθος», δηλώνουν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μουζάλα καταδικάζουν αμετάκλητα το χωριό τους, αν επιτραπεί από τους ίδιους να εφαρμοστούν.

Πέρα από τις 24ώρες βάρδιες οι Χαλκούσοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προετοιμάζουν έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για την απαράδεκτη εγκατάλειψή τους, η οποία ουσιαστικά καταστρατηγεί τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. «Η στάση της είναι απαράδεκτη. Καταδίκασαν το χωριό μας με τις αρχικές τους αποφάσεις και τώρα συμπεριφέρονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά συγκριτικά με τη στάση τους στην περίπτωση των Ολύμπων», επισημαίνουν και προσδοκούν ενίσχυση του αγώνα τους από όλους τους Χιώτες.

Τι θα κάνει η Αστυνομία;

Η Αστυνομία επέλεξε χθες τη συντήρηση δυνάμεων. Αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτηρούσαν την περιοχή και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι σήμερα δεν θα επιχειρηθεί μεταφορά οικίσκων καθώς οι εργασίες έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν μόνο εντός της δομής. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση