24.10.2017 17:15

232 Σιδηρουντιανοί ζητούν την ολοκλήρωση του δρόμου σύνδεσης του παραλιακού τους μετώπου με το Μάναγρο

Έναν λησμονημένο δρόμο, που διανοίχθηκε επί νομαρχίας Αλ. Μαρκογιαννάκη και για ένα ελάχιστο τμήμα του παρέμεινε ημιτελής, επαναφέρουν στο προσκήνιο οι κάτοικοι της Σιδηρούντας. Ο δρόμος συνδέει παράλληλα το παραλιακό μέτωπο του χωριού, ξεκινώντας από το Μετόχι και διασχίζοντας τις παραλίες Παπαλιά, Γερίτας, Πραστιών για να καταλήξει  στο Μάναγρο.

«Στην ουσία συνδέει τη νότια Χίο και το λιμένα Μεστών με τη Βολισσό, παρακάμπτοντας περίπου 5 χλμ. σημερινού οδικού δικτύου γεμάτου στροφές», δηλώνει στον «π» ο Σαρ. Πιτσιλαδής. Με επιστολή τους στους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο 232 Σιδηρουντιανοί εγείρουν θέμα ολοκλήρωσης του δρόμου. Αναλυτικά αναφέρουν:  

«Την εγκατάλειψη και  την αδιαφορία της πολιτείας στις ανάγκες των κατοίκων της Σιδηρούντας που επέφεραν την ερημοποίηση του χωριού και της περιοχής ήρθαν να συμπληρώσουν και να ολοκληρώσουν οι συνεχείς πυρκαγιές των  τελευταίων 20 χρόνων.

Ο λόφος πάνω στον οποίο είναι κτισμένο το χωριό μας κατάντησε «Κρανίου τόπος».

Ένας πανέμορφος τόπος που τον χαρακτηρίζουν γραφικοί όρμοι, αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όμορφα ξωκλήσια, εξωτικά ηλιοβασιλέματα  θα μπορούσε να έχει τουριστική ανάπτυξη και να προσφέρει εισόδημα όχι μόνο στους κατοίκους του χωριού αλλά και όλης της ΒΔ Χίου. Ο τόπος μας  βρίσκεται  μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα και 20  από το λιμάνι των Μεστών αποτελεί τον προθάλαμο του βόρειου τμήματος του νησιού μας, άρα η ανάπτυξη της ΒΔ Χίου περνά μέσα από αυτόν. Όλα όμως παραμένουν εγκαταλειμμένα και αναξιοποίητα, αφού ποτέ η πολιτεία δεν έστρεψε το κεφάλι να κοιτάξει στα μέρη μας.

Ποτέ δεν έγινε κάποιο μεγάλο έργο ανάπτυξης της περιοχής . Ποτέ δεν μας επισκέφθηκε κάποιο κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος μιας και ποτέ η τοπική αυτοδιοίκηση ή οι τοπικοί βουλευτές δεν το κατηύθυναν προς τα μέρη μας. Είμαστε ανύπαρκτοι για κάθε κυβέρνηση.

Ώρες - ώρες αναρωτιόμαστε μήπως είμαστε ανεπιθύμητοι σε τούτον τον τόπο!

 Μετά την περσινή  μεγάλη φωτιά που ξανακατέστρεψε όλη την περιοχή της Σιδηρούντας, έχοντας θύματα δικούς μας ανθρώπους, σηκώνουμε με αξιοπρέπεια το κεφάλι και ξεκινούμε ΜΟΝΟΙ και πάλι  μια προσπάθεια ανόρθωσης του κατεστραμμένου χωριού μας.

Στα πλαίσια της προσπάθειας  αυτής ζητάμε με όση δύναμη της φωνής μάς έχει μείνει, να ολοκληρωθεί ο δρόμος που συνδέεται με τον επαρχιακό δρόμο Χίου- Σιδηρούντας – Βολισσός στη θέση Σταυρός και περνά παράλληλα από τις παραλίες Παπαλιάς, Γερίτα, Πραστιά   καταλήγοντας στην άκρη της παραλίας Μάναγρος.

Ο δρόμος αυτός έχει διανοιχθεί πριν από δεκαετίες.   Έχουν γίνει τα τεχνικά έργα κατά 90%, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια και έπειτα  εγκαταλείφθηκε, όπως και όλα στην περιοχή.

Θεωρούμε το έργο  ζωτικής σημασίας για το χωριό και την περιοχή του αφού θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι κατεστραμμένες περιουσίες όλων των κατοίκων, θα γίνουν επισκέψιμες οι πανέμορφες παραλίες με συνέπεια την τουριστική τους ανάπτυξη και  θα συντομευθεί ο δρόμος Χίου- Βολισσού από την πλευρά του Προβατά και νοτιοχώρων- Βολισσού  5 χιλιόμετρα τουλάχιστον. 

Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας  που οι διοικούντες ποτέ δεν κατάλαβαν την αξία και την προσφορά του στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ