20.1.2018 15:11

Ξηλώνονται σταδιακά οι ανεμοφράκτες της Προκυμαίας

Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι πλέον τα καταστήματα της Προκυμαίας που συνεχίζουν να διατηρούν τους παράνομους ανεμοφράκτες, παρά τις προειδοποιήσεις και τα πρόστιμα του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ακόμα 2 καταστήματα προχώρησαν στην καθαίρεση των κατασκευών αποφασίζοντας να ακολουθήσουν τη λογική των συναδέλφων τους για έναν κοινό σχεδιασμό που είναι σύμφωνος με το νόμο και τις προδιαγραφές που θέτει η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Έτσι μόλις 3 καταστήματα παραμένουν με το παλιό καθεστώς χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσουν κι αυτά την ίδια στρατηγική.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί θετικό βήμα, αφού πλέον όλα τα καταστήματα της Προκυμαίας θα μπορούν να φωτογραφηθούν και ο φάκελος του Λιμενικού Ταμείου να αποσταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για έγκριση. Αυτό θα επιτρέψει τον σχεδιασμό μίας κοινής κατασκευής που θα τοποθετηθεί σε όλα τα καταστήματα, τα οποία στη συνέχεια θα λάβουν δικαίωμα 3ετους χρήσης πεζοδρομίων.

Επί του παρόντος οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου τις αιτήσεις τους για το δικαίωμα χρήσης των πεζοδρομίων αφού από 1η Ιανουαρίου όλες οι άδεις έχουν λήξει. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ