18.1.2018 18:17

Ξηλώνονται οι ανεμοφράκτες της κεντρικής Προκυμαίας;

Η λογική είναι αδύνατον να επιβληθεί σ’ αυτόν τον τόπο, οπότε ορισμένοι  καταστηματάρχες της κεντρικής Προκυμαίας εμφανίζονται διατεθειμένοι, υπό την απειλή διαρκών προστίμων, να ξηλώσουν τις πρόσθετες κατασκευές μπροστά από τα καταστήματα τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «π» συνεχίζουν να υπάρχουν αντιρρήσεις από επτά καταστηματάρχες, οι οποίοι σημειώνουν ότι για τις κατασκευές που έχουν ήδη τοποθετήσει, έχουν ξοδέψει συνολικά περί τις 200.000 ευρώ και συνεπώς θα καταθέσουν από την πλευρά τους νέα σχέδια προσαρμοσμένα στις υπάρχουσες κατασκευές.

Στη λογική της αποφυγής της Προκυμαίας δύο ταχυτήτων έχει αρχίσει να κλίνει και η διοίκηση του Επιμελητηρίου, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος, Κ. Βεζέρης, περιλαμβάνεται μεταξύ των 7 επαγγελματιών που προαναφέρθηκαν.

Να παρέμβει η Κτηματική

Οι καταστηματάρχες της νότιας Προκυμαίας, που συναντήθηκαν εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, προκειμένου να καθαιρεθούν οι παράνομες κατασκευές και όλοι οι επαγγελματίες να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία.

Στην πλειονότητά τους πάντως οι καταστηματάρχες εμφανίζονται έτοιμοι να ακολουθήσουν τα σχέδια του Λιμενικού Ταμείου, που προβλέπουν μη μόνιμες κατασκευές, μέγιστου ύψους 1,60 μ. χωρίς κλειστή οροφή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ