12.12.2023 8:19

Ξεμπλοκάρει η επέκταση του διαδρόμου του Αεροδρομίου

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της άδειας των περιβαλλοντικών όρων - Μηταράκης: «Όταν κάποιοι ασχολούνται με την επικοινωνία, εμείς δουλεύουμε και φέρνουμε αποτέλεσμα»

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Διαύγεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου. Με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται η επανεκκίνηση του έργου, καθώς επιτρέπει την λειτουργία κατάλληλων χώρων προμήθειας υλικών, απαραίτητων για το έργο. Διασφαλίζοντας την ποιότητά τους μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται συστηματικά στο εργοτάξιο. 

Υπενθυμίζεται ότι ταυτόχρονα κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και το έργο της αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπου αναμένεται τον Απρίλιο του 2024 να παραδοθεί προς χρήση το κτήριο των αναχωρήσεων και τον Οκτώβριο του 2024 το κτήριο των αφίξεων. 

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Με συστηματική δουλειά αντιμετωπίζουμε όποια εμπόδια απέναντι στην ομαλή ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομών του νησιού μας, των έργων της γενιάς μας. Με την σημερινή έγκριση της ΑΕΠΟ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιτυγχάνουμε την επανεκκίνηση στο έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου, έργο πνοής για την Χίο. Όταν κάποιοι ασχολούνται με την επικοινωνία, εμείς δουλεύουμε και φέρνουμε αποτέλεσμα». 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ