Ξεκινούν οι διερευνητικές γεωτρήσεις στο αεροδρόμιο

Κατέφθασε σήμερα και ήδη από το πρωί εγκαταστάθηκε στην απαλλοτριωμένη ζώνη επέκτασης του αεροδρομίου ο ανάδοχος του έργου για τη διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων. «Από την ΥΠΑ ενημερώθηκα ότι η εγκατάσταση του θα γίνει σήμερα. Είναι μια εξέλιξη ενδεικτική των διαθέσεων της Υπηρεσίας το έργο να προχωρήσει», δηλώνει στον «π» ο Γιάννης Ξενάκης.

Από τις γεωτρήσεις θα διερευνηθεί η στατικότητα του υπεδάφους προκειμένου να ακολουθήσουν τα έργα τόσο για την επέκταση του αεροδιαδρόμου όσο και για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού, έργο για το οποίο την ευθύνη αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Νωρίτερα η Υ.Π.Α. είχε ζητήσει εγγράφως την παρουσία κατά τη διενέργεια των γεωτρήσεων υπηρεσιακών στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Περισσότερα σε λίγο. 

X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ