9.2.2019 12:46

Τον Απρίλη παραδίδεται το πολυπόθητο Α’ Τμήμα του Περιφερειακού

Επιπλέον καθυστέρηση εξαιτίας των βροχοπτώσεων

Προς νέα παράταση οδεύει το πολυπόθητο Α’ Τμήμα του Περιφερειακού που θα σημάνει και την ολοκλήρωση ενός έργου δεκαετιών αφού θα συνδέσει τον Βροντάδο με τη λεωφόρο Ενώσεως, στο σημείο της εκβολής του ποταμού Παρθένη.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς οι εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν δεν μπορούν να γίνουν εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

«Οι ασφαλτοστρώσεις και οι εργασίες μέσα στον ποταμό έχουν σταματήσει εξαιτίας των βροχών. Είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστούν τα προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων. Είμαστε σε ένα λεπτό σημείο των εργασιών στο οποίο πρέπει να είναι όλα στεγνά. Για παράδειγμα δεν μπορεί να πέσει η τελική στρώση της ασφάλτου με νερά. Γι’ αυτό το λόγο σε πλήρη συνεννόηση με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που έχει και την πλήρη εποπτεία του έργου, δίνεται μία παράταση μέχρι τον Απρίλιο, ώστε να μη χρειάζεται η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε λίγο», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

«Θα αλλάξει ο κυκλοφοριακός χάρτης»

Παράλληλα ο κ. Βουρνούς επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αφού θα δοθούν νέες δυνατότητες στην κυκλοφορία των οχημάτων, με κυριότερη την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων εκτός αστικού ιστού.

«Με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού θα μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης με μονοδρομήσεις, πεζοδρόμια και άλλα έργα ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρία αλλά και όσων έχουν προορισμό με το αυτοκίνητό τους το κέντρο της πόλης», κατέληξε.

Παραμένουν οι ενστάσεις από τους κατοίκους

Από την άλλη μερίδα των κατοίκων της περιοχής, επιμένουν ότι το έργο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους περίοικους, ειδικότερα στο νότιο τμήμα, στις παράλληλες με τον ποταμό ιδιοκτησίες, αφού υπάρχουν οικογένειες, τα σπίτια των οποίων έχουν αποκλειστεί από την πρόσβαση.

«Υπάρχουν 6 οικογένειες που δεν μπορούμε να πάμε σπίτι μας. Αν χρειαστούμε ασθενοφόρο δεν μπορεί να έρθει στην πόρτα μας. Αν πιάσουμε φωτιά δεν θα μπορεί να έρθει πυροσβεστικό. Είναι ένα έργο που ακουμπά στις δικές μας πλάτες και στις δικές μας αγωνίες», ανέφερε στον «π» η κάτοικος της περιοχής Κική Ζαννάρα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ