27.5.2022 10:08

Το κουφάρι του Ναυτικού Ομίλου Χίου καταρρέει (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Επιτόπια αυτοψία του "Π" σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης- Υπόθεση τιμής για τη Χίο και τους φορείς της, η αναγέννηση ενός μοναδικού κτιριακού συγκροτήματος

Για όσους έχουν ασχοληθεί, έστω και λίγο, με το ιστορικό κτίριο της Μπέλα Βίστα, την άλλοτε κραταιά βάση του Ναυτικού Ομίλου Χίου, θα διαπιστώσουν ότι εδώ και κάμποσες 4ετίες, η ανάπλαση – βασικά η αναγέννηση- του μοναδικού κτιριακού συνόλου, βρίσκεται στα προεκλογικά φυλλάδια ή στις ομιλίες του τοπικού αυτοδιοικητικού συστήματος.

Η τοπική ειδησεογραφία πολλάκις έχει αποτυπώσει υποσχέσεις και δηλώσεις, ότι «βρισκόμαστε κοντά στο όνειρο της ανάπλασης», όμως κάθε φορά το όνειρο κάπου… βαλτώνει.

Και όσο το όνειρο βαλτώνει, ο συνολικός προϋπολογισμός του κάθε φορά αυξάνεται αφού η φθορά του χρόνου και η ανθρώπινη… «παρέμβαση» φροντίζουν γι αυτό.

Σε ένα νησί, που ακόμα και το βάψιμο ενός τοίχου αποτελεί αντικείμενο καθημερινής ενημέρωσης – με ευθύνη πρώτιστα ημών των τοπικών Μ.Μ.Ε.- το ερώτημα πότε επιτέλους το αυτοδιοικητικό μας σύστημα θα ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση του Ν.Ο.Χ. γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό, αφού η περιβόητη ανάπλαση της πόλης, υποχρεωτικά περνά από την ανάπλαση ενός εμβληματικού κτιρίου που έχει ενταχθεί στη λίστα της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων και όχι άδικα.

Ακόμα και αν οι αιρετοί μας, τρέχουν οι μισοί να προλάβουν κορδέλες και οι άλλοι μισοί να κλείσουν μία καλή θέση στα ψηφοδέλτια του 2023, μη έχοντας φυσικά χρόνο να αναρωτηθούν πόσο επιτακτική είναι η ανάπλαση του Ναυτικού Ομίλου Χίου, το επιτόπιο ρεπορτάζ του Politischios.gr , έρχεται για να τους το υπενθυμίσει.

Οι πραγματικά απογοητευτικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του «Π», έρχονται ακριβώς για να υπενθυμίσουν ότι, πριν μιλήσουμε για νέα έργα πνοής, οφείλουμε να τακτοποιήσουμε ως κοινωνία υποχρεώσεις του παρελθόντος που μας προσβάλλουν και μας θλίβουν όσο κι αν προσπαθούμε να τις κρύψουμε κάτω από το χαλί.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου Χίου το εσωτερικό του οποίου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, έχοντας υποστεί πλιάτσικο κι έχοντας αποτελέσει ασφαλές σημείο για χρήση ουσιών ή ακόμα και για στέγαση συμπολιτών μας, όπως μαρτυρούν τα απομεινάρια.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες στη σελίδα του «π» στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ