5.2.2024 7:36

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Στην οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη (Πάρκινγκ Φάρκαινας), κινούμενοι οδικώς με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά (δηλαδή από Βαρβασι προς αεροδρόμιο) αντικρίζουμε μια πινακίδα-σήμα, η οποία μας προειδοποιεί ότι απαγορεύεται να στρίψουμε δεξιά. 

Επειδή στα επόμενα 100 μέτρα δεν υπάρχει δεξιά στροφή, αλλά -κυρίως- η δεξιά στροφή που υπάρχει μετά τα 100 μέτρα από την πινακίδα είναι η μοναδική που οδηγεί τα αυτοκίνητα προς το αεροδρόμιο, Κοντάρι, Καρφά, κλπ, και χρησιμοποιείται κατεξοχήν επί δεκαετίες (ή καλύτερα εκατονταετίες), καλό θα ήταν να μας εξηγήσει κάποιος ποιο το νόημα της τοποθέτησης της πινακίδας αυτής στο συγκεκριμένο σημείο.

Επειδή ορισμένοι μπορεί να αρχίσουν να λένε "τα δικά τους" να σημειώσω ότι, αφενός η πινακίδα είναι τοποθετημένη κανονικά στο έδαφος και όχι αποθεκτή προσωρινά και αφετέρου το σήμα είναι καλά βιδωμενο στον κορμό του-πάσσαλο και από στις δύο οπές (τρύπες) που έχει στην επιφάνεια του, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να υποδηλώνει κάτι άλλο και να έπεσε από τη θέση του διαστρεβλώνοντας το νόημα του.

Ο "φαεινος εγκέφαλος" που την τοποθέτησε, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει ποιος ο σκοπός της ... (τι θέλει να μας πει ...) ! Καλά, δεν είδε τι δείχνει πριν την τοποθετήσει;

Σημειωτέον ότι, η εν λόγω πινακίδα-σήμα βρίσκεται εκεί από πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, αλλά βλέποντας την τότε θεώρησα ότι ίσως εκ παραδρομής την ακούμπησαν εκεί. Όμως, μετά από 1,5 μήνα βλέπω ότι στέκει αγέρωχη...

Πιθανολογω ότι, ίσως η λάθος τοποθέτηση δεν οφείλεται στον Δήμο (γιατί παλαιότερα εκεί υπήρχε το ορθό - απαιτούμενο σήμα), αλλά στο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου (που έγινε νέα οριοθέτηση του δρόμου εκεί, τοποθετήθηκε περίφραξη και αφαιρέθηκαν τα υφιστάμενα σήματα).

Στο συγκεκριμένο σημείο απαιτείται η τοποθέτηση πινακίδας που να δηλώνει απαγόρευση στροφής αριστερά (δηλαδή απαγόρευση εισόδου στην έξοδο του δημοτικού πάρκινγκ), όχι δεξιά. Έτσι όπως είναι τώρα, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να επιχειρήσει να μπει μέσα από την έξοδο του πάρκινγκ και να συγκρουστεί με άλλο -εξερχόμενο- όχημα. Ας το δει κάποιος, είναι σημαντικό.

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ