Χίος Πόλη

28/3/17 17:17

τελ. ενημ.: 28/3/17 17:17

Τη Δευτέρα η Δίκη για την επίθεση σε δημοσιογράφο

Στις δικαστικές αίθουσες θα συνεχιστεί τη Δευτέρα η διαμάχη μεταξύ του διευθυντή του Astraparis.gr Γιάννη Στεβή και του Ματθαίου Μερμηγκούση με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε το πρώτος το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων πάνω σε πορεία που κατευθύνονταν στον καταυλισμό της Σούδας.

Το site Astraparis.gr εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο επισημαίνει τα εξής:

«Δικάζεται την προσεχή Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 επιτέθηκε και κτύπησε τον διευθυντή της τοπικής ιστοσελίδας astraparis.gr κ. Γιάννη Στεβή.

Ο κ. Μερμηγκούσης παραπέμπεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας.

Η επίθεση αυτή είχε σημειωθεί στην διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.

Ο κ. Μερμηγκούσης κατηγορείται ότι κτύπησε τον κ. Στεβή στα χέρια και του πέταξε στο έδαφος την βιντεοκάμερα, την οποία αρνήθηκε να του παραδώσει και την έδωσε σε παριστάμενο αστυνομικό.

Την ίδια ημέρα παραπέμπεται να δικασθεί στο ίδιο δικαστήριο και ο διευθυντής του astraparis.gr με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, γιατί ανέφερε σε δημοσίευμά του τον κ. Μερμηγκούση «εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» στη Χίο».

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση