16.3.2017 19:18

Τελικά ποιοι υπέγραψαν το εξώδικο του Ρουκετοπόλεμου;

Υπονοούμενα από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού για πιθανή πλάνη όσων φέρονται να υπογράφουν το εξώδικο των θιγομένων κατοίκων

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς από το βήμα του μικροφώνου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ότι αφορά στο εξώδικο για τη μη διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου το οποίο φαίνεται ότι υπογράφουν 47 συμπολίτες μας από τον Βροντάδο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μία πρόχειρη διασταύρωση αρκούσε προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αρκετά από τα άτομα που φαίνεται ότι υπέγραψαν το εξώδικο δεν είχαν ιδέα ή δεν είχαν εξουσιοδοτήσει κανέναν να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση.

Μάλιστα προκειμένου να προλάβει τυχόν ερωτήματα διευκρίνισε ότι πολλοί από αυτούς τον έχουν ενημερώσει και γραπτά για το ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για κάποιο εξώδικο.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος Χίου χαρακτήρισε δύσκολο εγχείρημα τη φετινή διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή στο κομμάτι της διοργάνωσής του.

Μ. Σκούφαλος: «Ότι γίνεται καταναλωτικό προϊόν πεθαίνει»

«Το έθιμο είχε φουσκώσει τόσο πολύ που δεν ήταν έθιμο. Είχε σχέση με σόου, είχε σχέση με την κερδοφορία αλλά δεν ήταν έθιμο.  Τα έθιμα δεν τα προσδιορίζει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Αυτό το κομμάτι έχει ζητηθεί αρκετά, θεωρούμε ότι υπάρχει ο Σύλλογος των Ρουκετατζήδων. Είμαστε υπέρ του εθίμου έτσι όπως το γνωρίσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Μπορούν όλα να τηρηθούν αρκεί να υπάρχει συνέπεια. Ο Δήμος δίνει εξετάσεις. Έχει ευθύνη του πως λειτουργεί ένας χώρος. Αν είναι συνεπής στις περιφράξεις και στην αποκατάσταση των ζημιών τότε θεωρώ ότι το έθιμο θα διεξαχθεί κανονικά».

Π. Λαμπρινούδης: «Δεν μπορεί να χωρίσετε δύο γαϊδάρων άχυρα»

Για ολιγωρία στο ζήτημα της διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμο κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

«Τα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες υπήρχαν και παλαιότερα. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει βούληση από την πλευρά σας. Όμως οι δημοτικές αρχές είναι για τον συγκεκριμένο λόγο», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ