Χίος Πόλη

19/12/18 10:39

τελ. ενημ.: 19/12/18 22:10

Τα παιδιά του «Τραυλού» θα πουν και φέτος τα κάλαντα σε 5 διαφορετικές γλώσσες όπως κάνουν 35 χρόνια τώρα

Ένα «έθιμο» των φροντιστηρίων «Τραυλός» που έχει αγαπηθεί από μικρούς, μεγάλους και φυσικά από όλους τους καταστηματάρχες της Απλωταριάς

21 Δεκέμβρη, ημέρα γιορτινή και απέχουσα μόλις 4 ημέρες από τη γέννηση του Χριστού. Οι δρόμοι στολισμένοι, τα πρόσωπα χαμογελαστά και οι ευχές για «Καλή Χρονιά» πάνε και έρχονται. Την τιμητική της αυτές τις μέρες έχει η κεντρικότερη οδός με καταστήματα του νησιού, η Απλωταριά.

Αν, λοιπόν, βρεθείτε το απόγευμα της 21ης Δεκέμβρη στην Απλωταριά, να χαζεύετε τις στολισμένες βιτρίνες ή να ψωνίζετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα των αγαπημένων σας και ξάφνου αντικρίσετε ένα τσούρμο παιδιών μην αναρωτηθείτε τι συμβαίνει… Είναι τα παιδιά των φροντιστηρίων «Τραυλός», που 35 χρόνια τώρα τέτοια μέρα κατεβαίνουν όλα μαζί, παρέα με τους δασκάλους τους αλλά και με τους γονείς τους και με τα κάλαντα που τραγουδούν σε διάφορες γλώσσες, διαμορφώνουν ένα ακόμη πιο γιορτινό κλίμα.

Φορούν αγιοβασιλιάτικα σκουφιά, αλλά επειδή είναι παιδιά και κουβαλούν μια όμορφη τρέλα, ίσως το μάτι σας τσακώσει και μερικά ντυμένα ταρανδάκια, χιονανθρωπάκια ή και ξωτικά. «Merry Christmas», «Joyeux Noel», «Fröhliche Weihnachten», «Feliz Navidad» και «Buon Natale» είναι μόνο μερικές από τις ευχές που θα ακούσετε εκείνη τη βραδιά. Τέλειο δεν είναι;  Για λίγα λεπτά θα νιώσετε ότι είστε, γιατί όχι, στην TimesSquareπου ο κόσμος εύχεται σε τόσο πολλές γλώσσες, χάνοντας το μέτρημα.

Όμως το ομορφότερο από όλα και αυτό που κάνει αυτή τη μέρα ξεχωριστή για αυτά τα παιδιά είναι η ευκαιρία που τους δίνεται να γνωρίσουν παλαιότερους μαθητές του φροντιστηρίου, γονείς συμμαθητών τους και γενικότερα πολύ κόσμο, αφού στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη ομάδα αυτή χωρούν όλοι ή ακριβέστερα χωρούν όσοι αγαπούν τα Χριστούγεννα, τη χαρά, τα χαμόγελα, την αισιοδοξία και… τα κάλαντα.

Και επειδή αυτές τις  μέρες είθισται τα δώρα να πηγαίνουν και να έρχονται, τα παιδιά δεν θα αφήσουν κανέναν θεατή της Απλωταριάς και των παραδρομών της χωρίς αγιοβασιλιάτικο σκούφο και γλυκά.

 

Περισσότερες φωτογραφίες από την περσινή δράση του φροντιστηρίου «Τραυλός» θα δείτε στη σελίδα τους στο Facebook

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση