23.8.2017 12:03

Σύλλογοι γονέων: Η πλασματική προσαύξηση να ισχύσει μόνο για τη Βρίσα

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το ζήτημα της μοριοδότησης των υποψηφίων της Χίου απέστειλαν οι Σύλλογοι γονέων του νησιού. Σε αυτό κάνουν λόγο για εμφανή αδικίας σε βάρος των υποψηφίων της Χίου που έχουν ως πρώτες σε προτίμηση σχολές με υψηλές βάσεις.

Όπως σημειώνουν αν ένας μαθητής της Χίου συγκεντρώσει 18.500 μόρια αλλά παρόλα αυτά μείνει εκτός ιατρικής σχολής, συνοποψήφιός του στη Λέσβο με 15.500 μόρια θα βρεθεί με τον ειδικό συντελεστή 1,2 να ανέρχεται στα 18.600 μόρια.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Κύριε Υπουργέ,

Η αρχική ικανοποίηση για το γεγονός ότι το αίτημα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των Λυκείων του νομού της Χίου και της Ένωσης Γονέων νομού Χίου (καθώς και των άλλων φορέων) εισακούστηκε και υπάρχει πρόβλεψη για ειδικό ποσοστό στην εισαγωγή των υποψηφίων από το νησί της Λέσβου και τα τρία νησιά του νομού της Χίου, μετατράπηκε σε απογοήτευση όταν διαπιστώσαμε ότι η ειδική μοριοδότηση για τους υποψηφίους νήσου Λέσβου (εξαιρουμένης της Κοινότητας Βρίσας) αδικεί κατάφορα τους υποψήφιους από Χίο, Οινούσσες και Ψαρά.

Ιδιαίτερα εμφανής είναι η αδικία για τους υποψήφιους που έχουν ως πρώτες σε προτίμηση τις σχολές με υψηλές βάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας  αν ένας/μία υποψήφιος/α από το νομό Χίου συγκεντρώσει 18.500 μόρια αλλά παρ΄ όλα αυτά μείνει εκτός ιατρικής σχολής, συνυποψήφιος/α από το νησί της Λέσβου με  15.500 μόρια, θα βρεθεί με τον ειδικό συντελεστή του 1,2 να ανέρχεται στα 18.600!

Κύριε Υπουργέ,

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ακυρώθηκαν και καλώς, και στους δυο νόμους και οι υποψήφιοι επηρεάστηκαν  εξίσου από την καθυστέρηση των εξετάσεων.

Τώρα Χίος και Λέσβος διαφοροποιούνται με ποσοστά ενώ μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο της ανατροπής!
Εκτός και αν ερμηνεία που δίνεται στο Υπουργείο σας είναι διαφορετική και αντί για συντελεστή (που στην περίπτωση του ν. Χίου το «1», δεν σημαίνει τίποτα) εννοείται ποσοστό που σημαίνει πολλαπλασιασμός μορίων με 1% για το ν. Χίου και 1,2% για τη Λέσβο.
Στις λίγες μέρες, ή ώρες, που απομένουν μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα, και ζητάμε –όπως είναι και η πρόταση της ΕΛΜΕ Χίου- την ένταξη όλων των υποψηφίων Λέσβου (πλην οικισμού Βρίσας), Χίου, Οινουσσών και Ψαρών στο καθεστώς της μη πλασματικής προσαύξησης μορίων.

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Νομού Χίου»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ