13.6.2024 13:17

Στο τραπέζι η εκ περιτροπής υδροδότηση ακόμα και στον Βροντάδο λόγω υψηλών καταναλώσεων (Video)

Στον απόηχο των πρόσφατων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετώπισε η περιοχή του Βροντάδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Πρόδρομος Μανωλάκης, έδωσε μια λεπτομερή εικόνα για την κατάσταση, την πρόοδο των αποκαταστάσεων, και τα μέτρα που σχεδιάζονται για το μέλλον.

Τρέχουσα κατάσταση και αποκαταστάσεις

Ο κ. Μανωλάκης ανέφερε ότι οι βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης του Βροντάδου έχουν σχεδόν πλήρως αποκατασταθεί, με ένα μικρό πρόβλημα στην κάτω ζώνη της περιοχής να απομένει. Αυτό το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε παγιδευμένο αέρα στο δίκτυο, μια κατάσταση που ήταν ήδη γνωστή εξ αρχής και αναμένεται να επιλυθεί εντός της ημέρας.

Τα προβλήματα και ο σχεδιασμός για το καλοκαίρι

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης έλλειψης βροχοπτώσεων, η ΔΕΥΑΝΧ εξετάζει νέα μέτρα για τη διαχείριση της υδροδότησης. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν περιοδική διακοπή της υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Βροντάδος – που μέχρι φέτος έπαιρνε νερό χωρίς περιορισμούς τα καλοκαίρια- με βάση τις καταναλωτικές συνήθειες των κατοίκων. Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΔΕΥΑΝ Χίου, δήλωσε ο κ. Μανωλάκης, οι καταναλώσεις παραμένουν υψηλές, κάτι που εντείνει την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών, ο κ. Μανωλάκης εξήγησε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε πολλαπλές βλάβες και όχι σε ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις είναι παλιάς τεχνολογίας και επιβαρυμένα, γεγονός που συνέβαλε στην εμφάνιση διαδοχικών προβλημάτων. Παρά τις δυσκολίες, η ΔΕΥΑΝΧ κατάφερε να αποκαταστήσει την υδροδότηση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί αντικατάσταση των μονάδων του Θόλους

Ένας σημαντικός παράγοντας για τις βλάβες είναι η παλαιότητα των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης. Η ΔΕΥΑΝΧ έχει ήδη σχεδιάσει την αντικατάσταση αυτών των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων μονάδων αφαλάτωσης στην περιοχή του Θόλους. Σύμφωνα με τον κ. Μανωλάκη, υπάρχει συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και έχουν ήδη ληφθεί προτάσεις για την ανάπτυξη νέων γεωτρήσεων, που θα εξασφαλίσουν επάρκεια νερού για την περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ