5.4.2017 10:52

Στηρίζει τη στάση εργασίας των εργαζομένων στη ΒΙΑΛ

Χαιρετίζει και στηρίζει  την απόφαση των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ, να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

«Χωρίς καμία αυταπάτη και εφησυχασμό όλοι οι εργαζόμενοι στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ, να συντονίσουν τα βήματά τους. Ο εχθρός είναι κοινός σε πρόσφυγες και εργαζόμενους. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που από τη μια φτωχαίνουν το λαό χαρίζοντας δισεκατομμύρια σε βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες και από την άλλη βομβαρδίζουν κράτη για να επικρατήσουν στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει διπλή ευθύνη, μιας και υπέγραψε τη συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και επειδή έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τάχα για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται εδώ για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ΕΕ στην περιοχή.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων του χοτ σποτ για:

  • Ανανέωση των συμβάσεων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις, 7ωρο- 5μερο- 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Κατάργηση όλων των προγραμμάτων πείνας και άλλων μορφών ελαστικής απασχόλησης.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των ΜΚΟ και της Υπηρεσίας Ασύλου
  • Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω των 751€
  • Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων. Αναγνώριση της επικινδυνότητας στον εργασιακό χώρο, βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων. Καταβολή των αντίστοιχων  επιδομάτων.
  • Να  δοθεί ο ειδικός εξοπλισμός και εργαλεία- υλικά στις ειδικότητες που χρειάζονται για την εργασία τους. Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (πχ καθαρίστριες).
  • Να γίνει άμεσα μετακίνηση των προσφύγων  από το νησί και ο απεγκλωβισμός τους από τη χώρα. Δημιουργία ανοικτών και ανθρώπινων  δομών προσωρινής υποδοχής και  φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, μακριά από ΜΚΟ.
  • Δωρεάν μεταφορά προς και από το χώρο εργασίας στη ΒΙΑΛ.

Η διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, αφορά όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης αλλά και τους ανέργους. Γι’ αυτό χρειάζεται να ενώσουμε τη φωνή μας!», αναφέρει σε ανακοίνωση του και καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους συμμετέχοντας    στο   Πανελλαδικό   συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 7/4/2017 στις 18:30 στην είσοδο της Απλωταριάς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ