3.5.2019 12:35

Στη Χίο η «βολή» είναι μάλλον σημαντικότερη από την επιχειρηματικότητα

Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού η μια πλευρά της οδού Δημογεροντίας έχει μετατραπεί σε μόνιμο parking αυτοκινήτων, τα οποία παρακωλύουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων (6 στον αριθμό) που έχουν την ατυχία να έχουν στην πρόσοψή τους ένα υποτυπώδες πεζοδρόμιο 50 εκατοστών (μιας πλάκας και ενός τρίτου δηλαδή), το οποίο στις δύο του άκρες είναι φραγμένο καταλήγοντας σε τοίχους.

Παρά τις ευγενικές παραινέσεις των επιχειρηματιών προς τους οδηγούς, αλλά και τις αιτήσεις προς τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, η κατάσταση δεν λέει να αλλάξει μιας και κανείς τους προφανώς δεν νοιάζεται.

Φυσικά, όταν κι αυτή η οδός, ερημώσει επιχειρηματικά, πιθανώς μελάνι θα στάξει και κροκοδείλια δάκρυα θα περιλούσουν  τοποθετήσεις πολιτικών που για μια ακόμη φορά θα αναζητούν γιατί αυτός ο τόπος οδηγείται στην ερημοποίηση.

Ίσως να κάνουμε και κανένα συνέδριο για τον τουρισμό. Ίσως για μια ακόμη φορά να βρούμε ότι φταίνε οι τεμπέληδες νέοι που δεν θέλουν να επιχειρήσουν και να εργαστούν στον τόπο τους. Ίσως για μια ακόμη φορά να αναθεματίσουμε τα πλοία και τα αεροπλάνα που δεν θέλουν να φέρνουν τον κόσμο να δει τι ωραία, φιλική και προσβάσιμη είναι η πόλη μας. Το μόνο σίγουρο, είναι πως δεν θα φταίει η αδιαφορία μας και πάνω απ’ όλα η «βολή» μας.

ΥΓ: Εδώ και δύο μέρες προσπαθώ να βρω τρόπο να βάλω μέσα στο γραφείο έναν ογκώδη server, ο οποίος θα αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τον τόπο μας. Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος που έχει φράξει την πρόσβαση του γραφείου στο δρόμο, κουνάει πάνω κάτω με το δάχτυλό του τη σελίδα του facebook, πίνοντας καφεδάκι με θέα το λιμάνι. Προφανώς το δεύτερο είναι το πλέον σημαντικό.

 

Φιλικά,

Πέτρος Κυλαδίτης

http://www.bithub.gr/

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ