Χίος Πόλη

27/9/17 21:34

τελ. ενημ.: 28/9/17 11:28

Σμήνος περιστεριών υπεύθυνο για το συμβάν με το αεροσκάφος της Ολυμπιακής

Ένας πολυπληθής σμήνος περιστεριών βρίσκεται πίσω από το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με το αεροσκάφος της Olympic Air λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Χίου.

Το αεροσκάφος τύπου Dash 8 Q 400 εκτελούσε τη γραμμή ΟΑ 080 όταν λίγο πριν την προσγείωσή του περιστέρια προσέκρουσαν στους έλικες του αεροπλάνου και υπολείμματα των πτηνών μπήκαν στον κινητήρα.

Η ζημιά που τελικά προκλήθηκε δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά προσωπικού από την τεχνική βάση της Olympic Air από την Αθήνα προκειμένου να καθαριστεί ο κινητήρας, αφού σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα…»

Με αφορμή πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σημειώνουν στον «π» ότι το πρόβλημα με τα περιστέρια είναι πιο έντονο σε σχέση με το παρελθόν ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. «Μιλάμε για πάνω από 500 πτηνά που βρίσκονται στην περιοχή πέριξ του αεροδρομίου ή μέσα σε αυτό. Αν υπήρχε αεριωθούμενο αεροσκάφος θα μιλάγαμε σίγουρα για πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην τουρμπίνα του», δήλωσε στέλεχος της Υ.Π.Α. στον «π», προσθέτοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση