Χίος Πόλη

31/3/17 15:58

τελ. ενημ.: 31/3/17 17:50

Σφυροκόπημα της Δημοτικής Αρχής για τον Ρουκετοπόλεμο

«Δεν είστε ικανοί να κρατήσετε ζωντανό το έθιμο», είπαν οι αντιπολιτεύσεις

Τα βέλη του κατά της δημοτικής αρχής Βουρνού για τις αποστάσεις που έχει πάρει από τη διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου για δεύτερη  συνεχή χρονια εξαπέλυσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ν. Νύκτας. «Είπαμε να μη συζητηθεί το θέμα για να δούμε πως θα πάει. Δυστυχώς όμως είναι τραγικό να είμαστε 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα και ο Δήμος να κρατά τέτοια σιωπή γύρω από το έθιμο», ανέφερε ο κ. Νύκτας.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του Π. Λαμπρινούδη που σε έντονο ύφος απευθύνθηκε στον Μανώλη Βουρνού λέγοντας: «Πρώτα στο μεταναστευτικό και τώρα για τον Ρουκετοπόλεμο βγάζετε την ουρά σας απέξω.  Ο Ρουκετοπόλεμος είναι η κορωνίδα των εθίμων μας. Εμείς γνωρίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις παίρναμε νωρίς τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται και μεγάλη εξυπνάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Έντονη ήταν η ανταπάντηση του αντιδημάρχου Ομηρούπολης Ματθαίου Φαφαλιού που κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο για τη διόγκωση και παρεκτροπή του εθίμου.

«Εσείς που φέρατε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση, τώρα να έρθετε να ξελασπώσετε», είπε ο κ. Φαφαλιός με τον αντιδήμαρχο Νότιας Χίου Α. Βεργίτση να συμπλρώνει: «Ο ρουκετοπόλεμος αμφισβητήθηκε στη συνείδηση των Βρονταδούσων όχι από τον Δήμο. Ο Δήμος τι μπορεί να κάνει και δεν το κάνει;».

Να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις του Ρουκετοπόλεμου θα συζητηθούν στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης στο Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση