Χίος Πόλη

8/11/17 10:42

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

Σε λίγο θα είναι ερειπιώνας

Το  κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων» της οικογένειας Μωραϊτη, στην πλατεία του κάστρου, είναι σε άθλια κτιριακή κατάσταση, παρότι δεν έχει περάσει δεκαετία από τότε που αναπλάστηκε και χρησιμοποιείται.

Οι ένοικοι φοβούνται ότι κάποια στιγμή είναι πιθανόν να υποστούν τις συνέπειες.  Αποκτήθηκε από το Δήμο τη δεκαετία του 2.000 για κάποια χρόνια, με προοπτική  να αναπλαστεί, να χρησιμοποιηθεί και θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες του. Εντάχθηκε στο γενικότερο έργο ανάπλασης της πλατείας με κόστος γύρω στα 2,5 εκ. ευρώ και από το 2.008 δόθηκε για χρήση σε συλλόγους.

Τα προβλήματα

Τα προβλήματα είναι εμφανέστατα από την είσοδο. Η πέτρα της αρχαίας πόρτας στο ισόγειο θρυμματίζεται και η βάση της ξύλινης σκάλας έχει αρχίσει να φθείρεται.

Στον όροφο στα περισσότερα γραφεία τα κουφώματα, τα χωρίσματα και οι τοίχοι έχουν  ρωγμές.

Σημαντικές φθορές

Η κατάσταση είναι χειρότερη στις τουαλέτες και στο κλιμακοστάσιο. Οι ξύλινες οροφές, αρκετά τοιχία, ξύλινα χωρίσματα, ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις έχουν φθαρεί σημαντικά  και πρέπει να επισκευαστούν.

Γρήγορα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί  πολύ γρήγορα, από το πρώτο διάστημα της ολοκλήρωσης των εργασιών και την παραχώρησης χρήσης του, γι’ αυτό ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ», είχε καταθέσει το 2010 στη δημοτική αρχή σχετικό υπόμνημα, στο οποίο τα είχε καταγράψει και ζητούσε την άμεση επισκευή τους, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε,  με αποτέλεσμα οι φθορές να επιδεινωθούν ραγδαία. Όπως επισημαίνουν στελέχη των Συλλόγων που στεγάζονται στα γραφεία του ορόφου, φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα και ζητούν την επέμβαση του Δήμου.

Άμεση επέμβαση

Η σημερινή Δημοτική αρχή μάλλον δεν γνωρίζει τα σημαντικά δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο. Πρέπει άμεσα να κάνει αυτοψία στο χώρο και να προγραμματίσει τις απαραίτητες επισκευές. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση