31.5.2018 12:24

Πρώτα περιόρισαν τις θέσεις στάθμευσης τώρα ζητούν οικόπεδα για ενοικίαση

300 νέες θέσεις στάθμευσης αναζητά στο κέντρο ο Δήμος Χίου

Αντιμέτωπη με την επιλογή της να περιορίσει αισθητά στο κέντρο της πόλης της θέσης ελεγχόμενης και μόνιμης στάθμευσης, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή που έφθασε στο σημείο να αναζητά πλέον ιδιωτικούς χώρους προκειμένου να τους μετατρέψει σε δημοτικά πάρκινγκ.

Στον Προϋπολογισμό του Δήμου έχει προβλεφθεί για το 2018 το ποσό των 15.000,00 € που προβλέπεται ότι θα χρειαστεί για να καλύψουν την δαπάνη μέχρι τις 31/12.

Οι προϋποθέσεις

Τα προσφερόμενα ακίνητα θα πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά του κέντρου της πόλης και σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 700 μέτρων (σε ευθεία γραμμή) από την περίμετρο του Δημοτικού Κήπου με προτεραιότητα αυτά να γειτνιάζουν με οδούς είσοδου – εξόδου της πόλης προς Βορρά ή προς Νότο. Τα ακίνητα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δρόμο, ώστε να είναι εφικτή η είσοδος και η έξοδος οχημάτων, να μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να φιλοξενούν σημαντικό αριθμό οχημάτων συγκριτικά με το μέγεθος τους και  να έχουν επιφάνεια τουλάχιστον 1.000,00 τμ.

Η συνολική επιφάνεια που προβλέπεται να μισθωθεί δεν θα υπερβαίνει αθροιστικά τα 8 στρέμματα.

Ο Δήμος Χίου προτίθεται να εντάξει τις εργασίες διαμόρφωσης τους, ώστε να τα κάνει κατάλληλα για την χρήση που τα προορίζει, στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν πλέον των 300 θέσεων στάθμευσης, περιμετρικά του κέντρου της πόλης, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση των πιέσεων εξαιτίας έλλειψης θέσεων στάθμευσης, εντός του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η εξυπηρέτηση των μετακινούμενων δημοτών από και προς τους νέους χώρους στάθμευσης θα γίνει με προσαρμογή και πιθανόν επέκταση της ήδη υφιστάμενης παροχής του συγκοινωνιακού έργου, που εκτελείται σήμερα.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο απαιτείται μακροχρόνια μίσθωση των οικοπέδων που θα επιλεγούν και για το λόγο αυτό από τους υπηρεσιακούς παράγοντες προτείνεται μίσθωση για 20ετία.

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν και ιδιοκτήτες ήδη μισθωμένων οικοπέδων που λειτουργούν  σήμερα σαν Δημοτικοί χώροι στάθμευσης, με σκοπό τη μετατροπή της βραχυχρόνια μίσθωσης σε μακροχρόνια, ώστε τα ακίνητα αυτά να είναι επιλέξιμα για ένταξη στους στο Σ.Β.Α.Α. της πόλης της Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ