29.4.2019 9:51

Προσεχώς νέοι χώροι στάθμευσης σε κέντρο και προάστια

Η συνεχής μείωση των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης εντός κι εκτός πόλης, οδηγεί τον Δήμο Χίου να αναζητήσει προς μίσθωση διαθέσιμα οικόπεδα τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά που στερούνται χώρων, προκειμένου να τα μισθώσει για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ήδη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γνωστό ότι ο Δήμος προτίθεται άμεσα να προβεί σε δημοπρασία για την εξασφάλιση των αναγκαίων χώρων στις παρακάτω  Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες - Ενότητες :

  • Νεοχωρίου και συγκεκριμένα  στον  παραθαλάσσιο οικισμό της Αγ. Φωτεινής ενδεικτικής επιφάνειας έως 3.000,00τμ.
  • Θυμιανών, για τον οικισμό Θυμιανών και συγκεκριμένα στην περιοχή  Αγίου Δημητρίου   ενδεικτικής επιφάνειας έως 300τμ
  • Θολοποταμίου για τον οικισμό Θολοποταμίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Σόφυρος ενδεικτικής επιφάνειας έως 500,00 τμ.
  • Λιθίου για τον παραθαλάσσιο οικισμό Λιθίου και συγκεκριμένα το πλησιέστερο στην παραλία για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών, ενδεικτικής επιφάνειας  2.500 τμ 
  • Στην Περιοχή της Ευαγγελίστριας ενδεικτικής επιφάνειας 1.500,00τμ  και συγκεκριμένα θα  προτιμηθούν τα ακίνητα που βρίσκονται:
  • Α) Πλησίον της Εκκλησίας της Παναγίας Ευαγγελίστριας,
  • Β) Επί ή πλησίον της οδού  Εθνικής Αντιστάσεως
  • Γ) το πλησιέστερο σε αδιέξοδο πάροδο της οδού Μαμούκα.
  • Χίου για τo κέντρο της πόλης της Χίου ενδεικτικής επιφάνειας 1.000,00τμ.

Ειδικά για το κέντρο της πόλης η ανάγκη για εξεύρεση των χώρων στάθμευσης περιορίζεται περιμετρικά του κέντρου της πόλης και σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 500 μέτρων (σε ευθεία γραμμή) από την περίμετρο του Δημοτικού κήπου  και συγκεκριμένα θα προτιμηθούν τα ακίνητα που βρίσκονται :

Α) στην περιοχή της Αγ. Άννας  Καπέλας  και

Β) στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Καλοπλύτου.

  • Στην Περιοχή της Φάρκαινας και συγκεκριμένα πλησίον του «Αθλητικού Χώρου της Φάρκαινας» ενδεικτικής επιφάνειας έως 2.300,00τμ .

Η διαδικασία

Για ακίνητα που μισθώνουν οι δήμοι απαιτείται να διεξαχθεί δημοπρασία, η οποία θα είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη διαδικασία διακήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η δεύτερη τη διαδικασία διενέργειας της δημοπρασίας .Για μισθώσεις, που θα προκύψουν, υπάρχουν στον Κ.Α  73.6231.001 ποσό 15.000,00 € που προβλέπεται ότι θα χρειαστεί για να καλύψουν την δαπάνη του έτους 2019.

Τα προσφερόμενα ακίνητα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δρόμο ώστε να είναι εφικτή η είσοδος και η έξοδος οχημάτων, να διαμορφωθούν κατάλληλα από τους ιδιοκτήτες, ώστε να φιλοξενούν σημαντικό αριθμό οχημάτων συγκριτικά με το μέγεθός τους . Η αθροιστική  επιφάνεια τους, δύναται να προέρχεται και από συνένωση όμορων ιδιοκτησιών, ή και από ιδιοκτησίες σε διαφορετικές τοποθεσίες εντός του εκάστοτε οικισμού, εφόσον εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου.

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν και ιδιοκτήτες ήδη μισθωμένων οικοπέδων που λειτουργούν σήμερα σαν Δημοτικοί χώροι στάθμευσης και λήγουν τα μισθωτήρια τους εντός του έτους 2019 .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ