Χίος Πόλη

25/10/17 18:35

τελ. ενημ.: 26/10/17 11:15

Πως θα περάσει ο χειμώνας χωρίς στέγαστρο επιβατών στο λιμάνι;

Ευτυχώς έρχεται να μας το θυμίσει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου. Το καλοκαίρι η ζέστη υποφέρεται στην αναμονή του πλοίου. Το χειμώνα πως αντιμετωπίζεται η βροχή;

Με επιστολή της στη διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου ζητά να δοθεί λύση, χωρίς να την προσδιορίζει, για να πάψουν, λιμενικοί και επιβάτες, να αντιμετωπίζονται ως πρόβατα.

Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρει:

«Το καλοκαίρι τελείωσε. Ο τελικός απολογισμός; Παρά τις αντιξοότητες, παρά τα προβλήματα, καλύτερα δεν γινόταν, με την μεγαλύτερη μερίδα της τοπικής κοινωνίας να συμφωνεί με αυτό.

Μετά την απόφαση χρήσης της μεσαίας ράμπας, λόγω καθίζησης της «γωνίας», τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται.

Ο κόσμος που συσσωρευόταν καθημερινά πολύς. Μην ξεχνάμε ότι φέτος ζήσαμε το φαινόμενο του σχεδόν παράλληλου κατάπλου των πλοίων για Πειραιά και μάλιστα πρωινή ώρα, που, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει ήδη αυξημένη κίνηση στη χερσαία ζώνη λιμένα. Η παρουσία του μεγαλύτερου μέρους της δύναμης της Λιμενικής Αρχής καθημερινά απαραίτητη. Ο καθένας στη δικιά του θέση, προσπαθώντας από τη μια να προφυλάξει τους ταξιδιώτες, οι οποίοι κινδύνευαν συνεχώς είτε να τραυματιστούν από κάποιο διερχόμενο όχημα, είτε γιατί λόγω συνωστισμού και υπερβολικής ζέστης να λιποθυμήσουν και από την άλλη να εξυπηρετηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Τα παράπονα και οι απορίες του κόσμου πολλές και οι λιμενικοί δίχως απαντήσεις: «Δεν μας βλέπετε; Τι είμαστε πρόβατα κάτω από τον ήλιο; Σε ποια χώρα ζούμε;» Οι άνθρωποι ζητούσαν το αυτονόητο. Μια τέντα που θα τους προφυλάσσει από τον ήλιο. Έναν χώρο ασφαλή για την παραμονή τους εκεί μέχρι να επιβιβασθούν οριστικά στο πλοίο.

Και ήρθε το φθινόπωρο και έρχεται ο χειμώνας....

Ξεκίνησαν οι πρώτες βροχές και τα πρώτα κρύα. Ακόμα στη μεσαία ράμπα και στις «λίαν επιεικώς» υποτυπώδεις εγκαταστάσεις αναμονής επιβατών. Πώς θα περάσει ο χειμώνας; Που θα σταθεί ο κόσμος; Που θα γίνονται έλεγχοι που διενεργούν οι συνάδελφοι προκειμένου να αποφευχθούν οι παράνομες μετακινήσεις μεταναστών;  Κάτω από την βροχή με κίνδυνο να καταστραφούν από το νερό τα μοναδικά έγγραφα που έχουν προκειμένου να ταξιδέψουν; Και ο κόσμος πίσω θα καθυστερεί και θα βρέχεται; Ποιος θα αντιμετωπίσει αυτές τις ακραίες καταστάσεις; Οι λιμενικοί;  Πόση υπομονή μπορεί να κάνει πια ο κόσμος;

Ζητάμε λύσεις! Λύσεις που μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε!»

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση