10.7.2018 14:54

Ποια δημόσια ανακύκλωση; Παρουσία του Δήμου η αποκομιδή ανακυκλώσιμων από ιδιώτη

Καρέ- καρέ το άδειασμα των δημοτικών κάδων σε όχημα ιδιωτικής εταιρείας || Ανδρέας Νικήτας: «Όλα έγιναν σε πλήρη συνεννόηση με τον Δήμο Χίου»

Λίγα μόνο 24ωρα μετά τη θριαμβολογία συνδικαλιστών και αντιδημάρχου Καθαριότητας εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ότι ο Δήμος είναι καθόλα έτοιμος να αναλάβει εξολοκλήρου με δικά του μέσα όλα τα στάδια της ανακύκλωσης η πραγματικότητα έρχεται όχι απλά να διαψεύσει αλλά να εκθέσει τη δημοτική αρχή Βουρνού και τον Γ. Μπελέγρη.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα το politischios.gr αποδεικνύει ότι, αφενός οι υποσχέσεις για ανακύκλωση αποκλειστικά από τον Δήμο χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, αφετέρου οι διαβεβαιώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας Αλ. Γαϊτάνου ότι ο Δήμος έχει όλα τα μέσα για να αναλάβει την ανακύκλωση, αποτέλεσαν λόγια κενά περιεχομένου με μοναδικό στόχο την άγρα των ψήφων συμπολίτευσης και αντιπολιτεύσεων.

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο που δημοσιοποιεί το politischios.gr και που είναι τραβηγμένο στις 10/7 στις 12:15 το μεσημέρι στη χερσαία ζώνη του λιμένα Χίου, δείχνει προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας «Ανακύκλωση Χίου» να μεταφορτώνει όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά μέσα στο ιδιωτικό όχημα.

Αυτό βέβαια που δίνει βάρος στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι η όλη διαδικασία έγινε παρουσία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χίου, η οποία βρίσκονταν στο σημείο με προσωπικό και υπηρεσιακό όχημα όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο.

«Όλα έγιναν σε συνεννόηση με τον Δήμο»

Ο «π» θέλοντας να παρουσιάσει και την άλλη άποψη, δηλαδή αυτή του Δήμου Χίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη, αποστέλλοντάς του το υλικό που κατείχε και ζητώντας την άποψή του πριν τη δημοσιοποίηση του άρθρου. Όμως παρότι το υλικό αναγνώστηκε στις 14:23 από τον Αντιδήμαρχο απάντηση δεν ήρθε ποτέ.

Άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Αλέκος Γαϊτάνος που μιλώντας στον «π» δήλωσε: «Δεν γνωρίζω καθόλου το περιστατικό. Δεν το διαψεύδω αλλά ούτε και το επιβεβαιώνω».

Ο «π» για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ τηλεφώνησε και στον ιδιοκτήτη της ιδιωτικής εταιρείας «Ανακύκλωση Χίου» κ. Ανδρέα Νικήτα, ρωτώντας τον αν η συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών ήταν σε γνώση του Δήμου. Σε κλήση που πραγματοποιήθηκε στις 14:20 και είχε διάρκεια περί το 1 λεπτό ο κ. Νικήτας ήταν κατηγορηματικός: «Εννοείται ότι γνώριζε ο Δήμος, αφού ήταν μπροστά».

Τα ερωτηματικά

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω δημιουργείται μία σειρά ερωτημάτων που ζητούν άμεση απάντηση:

  • Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι ο Δήμος καταγγέλλει τη σύμβαση με την «Οικόπολις» με σκοπό η Υπ. Καθαριότητας να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Με ποια απόφαση εκχωρείται η συγκομιδή ανακυκλώσιμων σε ιδιώτη;
  • Τι μεσολάβησε από την ξεκάθαρη διαβεβαίωση Γ. Μπελέγρη και Α. Γαϊτάνου ότι ο Δήμος είναι καθόλα έτοιμος να αναλάβει την ανακύκλωση ήδη από την επομένη της καταγγελίας της σύμβασης μέχρι και σήμερα;
  • Πως γίνεται ο ιδιώτης να επικαλείται πλήρη συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας να επικαλείται άγνοια;
  • Πως γίνεται η Υπηρεσία Καθαριότητας να επικαλείται άγνοια και προσωπικό της Υπηρεσίας με όχημα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο παρακολουθώντας;
  • Ποιο το περιεχόμενο της συμφωνίας με την "Ανακύκλωση Χίου" για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών;
  • Μετά το νέο φιάσκο, ο Δήμαρχος σκοπεύει να ζητήσει την παραίτηση του αντιδημάρχου; Ήταν σε γνώση του το σημερινό περιστατικό;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ