24.1.2019 18:13

Πλήρης στασιμότητα στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι με τα νερά να καταλήγουν στη θάλασσα ενώ η Χίος διψά

Ούτε το 2019 θα δούμε ολοκληρωμένο το φράγμα, αφού η συνεννόηση έχει χαθεί ανάμεσα σε Περιφέρεια και Υπουργείο

Μπλεγμένο στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, περιμένοντας την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής να πάρει την απόφαση για την ολοκλήρωσή του, βρίσκεται το φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Τη στιγμή που οι ποσότητες νερού που κατεβαίνουν επί ένα μήνα από τους ποταμούς και τους χείμαρρους της περιοχής καταλήγουν ανεκμετάλλευτες στη θάλασσα, το Υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής έχει στο «περίμενε» την Περιφέρεια, που με έγγραφό της ζητούσε συνάντηση για να τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί ένα φράγμα, η αναγκαιότητα του οποίου συζητείται από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων.

«Δεν έχει ανταποκριθεί το Υπουργείο»

Ερωτώμενος για την πορεία ολοκλήρωσης του φράγματος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Βαλσαμίδης, διαπίστωσε πλήρη στασιμότητα λέγοντας ότι ενώ εδώ και 2 μήνες έχει ζητηθεί από το Υπουργείο συνάντηση, ο Υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί.

«Εδώ και καιρό περιμένουμε αυτή τη συνάντηση, στην οποία θα συζητούσαμε όλα όσα έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση του τεχνικού συμβούλου και θα αποφασίζαμε πως θα προχωρούσαμε. Εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση θα έλεγα ότι η ολοκλήρωσή του είναι περισσότερο ζήτημα πολιτικής παρά υπηρεσιακής απόφασης», ανέφερε ο κ. Βαλσαμίδης.

«Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είναι ανθεκτικό»

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο προβληματισμός που επικρατεί είναι προβληματισμός ουσίας και ότι έχει να κάνει κυρίως με την ανθεκτικότητα του σώματος σε σχέση με τις εργασίες που έχει εκτελέσει ο παλιός εργολάβος.

«Αυτή είναι και η αγωνία των μηχανικών. Αν αυτό το φράγμα γεμίσει, πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι θα είναι ένα φράγμα ασφαλές, διότι οι ποσότητες νερού που θα δεχθεί θα είναι τεράστιες», κατέληξε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ