3.10.2022 14:12

Παράταση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου για την Ιωάννου Χρήστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράταση 3 μηνών θα παραχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, στον ανάδοχο εργολάβο για το έργο της επέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου, κατά μήκος του αεροδρομίου της Χίου. 

Αιτία για τη συγκεκριμένη παράταση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, είναι το γεγονός ότι, η εταιρεία στις αρχές του χρόνου είχε προχωρήσει σε διακοπή εργασιών ως αποτέλεσμα της μη πληρωμής της από το αρμόδιο Υπουργείο. 

Έτσι, είπε ο κ. Ξενάκης, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να δώσει αυτή την παράταση στον εργολάβο, με αποτέλεσμα το έργο να παραδοθεί τις πρώτες ημέρες του 2023. 

“Υπάρχουν ακόμα κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή η πεζοδρόμηση που ήταν περίπου 850 τετραγωνικά, έχουν μπει υποδοχές για τις κολώνες φωτισμού οι οποίες έχουν παραγγελθεί και θα ρθουν και θα πέσει και το τελευταίο στρώμα ασφάλτου ώστε να κλείσουν οι κάθετες οδοί”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος. 

Ως προς το κομμάτι της υποχρεωτικής μείωσης ταχύτητας ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε διαβούλευση με την Τροχαία Χίου, ώστε να εξεταστούν όλες οι πρόσφορες λύσεις, μιας και στην αρχική μελέτη δεν υπήρχε πρόβλεψη για μέτρα μείωσης της ταχύτητας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ