Χίος Πόλη

30/1/18 13:43

τελ. ενημ.: 31/1/18 12:04

Πανηγυρίζει η ιστορική Μητρόπολη του Αγ. Χαραλάμπους Τσεσμέ

Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και την άδεια των κρατικών αρχών της Τουρκίας, θα τελεστεί και φέτος η ετήσια πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Τσεσμέ, που λειτούργησε για πρώτη φορά μετά τη μικρασιατική καταστροφή τον Φεβρουάριο του 2016.

Η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης έχει την μέριμνα για την τέλεση Ιερών Ακολουθιών στον Τσεσμέ, κατόπιν ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς, ως γνωστόν, ο Τσεσμές αποτελούσε ξεχωριστή Μητρόπολη, την Ιερά Μητρόπολη Κρήνης, παλαιότερον δε η περιοχή ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Εφέσου, στον Ποιμενάρχη της οποίας υπήγετο ο Χωροεπίσκοπος Κρήνης.

Έτσι, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Μητροπολίτης Σμύρνης θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό, κατά την ημέρα της μνήμης του, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η δε Ιερά Ακολουθία θα αρχίσει ώρα 09.00 π.μ. (τοπική ώρα). Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των πιστών στον Τσεσμέ το Sunrise Tours ανακοίνωσε δύο δρομολόγια προς Τσεσμέ. Το πρώτο θα αναχωρήσει στις 07:00 το πρωί και το άλλο στις 08:30.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση