15.4.2017 17:45

Πάνδημη η συμμετοχή στην παρέλαση των ρουκετατζήδων

Πάνω από 2.000 άτομα από τον Βροντάδο έδωσαν το «παρών» στην αναβίωση της παρέλασης του Ρουκετοπόλεμου. Υπό τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας, εκατοντάδες ρουκετατζήδες αλλά φίλοι του εθίμου βρέθηκαν στο Γούβι, όπου από νωρίς το μεσημέρι πλημμύρισε με κόσμο.

Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, οι αντιδήμαρχοι Στρ. Γδύσης και Μ. Φαφαλιός, οι δύο Βουλευτές Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης καθώς και προσωπικότητες όπως ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής.

Με τις σημαίες των συνεργείων, δύο γαϊδουράκια και ομοιώματα ρουκετών ανά χείρας οι ρουκετατζήδες διέσχισαν την παραλιακή του Βροντάδου και στη συνέχεια χωρίστηκαν προς τον Άγιο Μάρκο και την Παναγία Ερειθιανή.

Ξεχωριστή στιγμή υπήρξε όταν οι αντίπαλοι ρουκετατζήδες ξεκίνησαν τα μεταξύ τους πειράγματα ανταλλάσσοντας ρήμες και φωνάζοντας ο ένας στον άλλον «που είναι οι ρουκέτες σας».

Η πορεία των ρουκετατζήδων κατέληξε στον χώρο των συνεργείων με την Αστυνομία να μην εμποδίζει την είσοδό τους στην περιοχή.

Η συνέχεια όπως όλα δείχνουν θα δοθεί λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, οπότε υπάρχει η πληροφορία ότι τα συνεργεία θα επιχειρήσουν κανονικά τη ρίψη ρουκετών. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ