Χίος Πόλη

14/4/18 9:50

τελ. ενημ.: 14/4/18 9:53

Π.Υ. Χίου: «Αποφεύγετε τη χρήση φωτιάς στις επικίνδυνες περιοχές»

Από νωρίς ξεκίνησαν φέτος τα συμβάντα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου. Μετά το πρώτο σοβαρό περιστατικό που κατέκαψε 40 στρέμματα γης στην περιοχή του Μελανιού, η Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι οι πολίτες επιβάλλεται να αποφεύγουν την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με τη χρήση φωτιάς, όπως καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και κλαδεύσεων, σε περιοχές υψηλού κινδύνου  με άφθονη χαμηλή και υψηλή βλάστηση, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες όπου ευνοείται η εκδήλωση πυρκαγιάς.

«Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα τα οριζόμενα του κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής και των κείμενων πυροσβεστικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόκληση πυρκαγιάς που, είτε προκαλείται από πρόθεση, είτε από αμέλεια, αποτελεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες (εκτός αντιπυρικής περιόδου), εφόσον από αυτή μπορεί να προκύψει κίνδυνος επέκτασης και πρόκλησης κοινού κινδύνου κατά ξένης περιουσίας ή/και κίνδυνος κατά ζωής ανθρώπου. 

Επιπροσθέτως, είναι δυνατόν να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία», αναφέρει.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης