Χίος Πόλη

11/12/17 20:34

τελ. ενημ.: 13/12/17 9:45

Οργανωμένη μεταφορά 160 προσφύγων από τη Χίο στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τον δρόμο της μεταστέγασης σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας παίρνουν σήμερα το βράδυ με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά 160 πρόσφυγες που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ.. Για άγνωστους λόγους η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο μετακίνηση 300 ατόμων από τη Χίο δεν έγινε, αφού τελικά το πλοίο «Νήσος Σάμος» πραγματοποίησε δρομολόγια μόνο από Μυτιλήνη προς Ηράκλειο Κρήτης και Πειραιά, αφήνοντας εκτός δρομολογίου του  το νησί μας. Μετά την αποχώρηση των 160 ατόμων, ο συνολικός αριθμός όσων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί ανέρχεται σε 2.354 άτομα με τους 2.079 να διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ..

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η σύσκεψη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» υπήρξε συμφωνία του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο για μελλοντικές επιστροφές προσφύγων προσφύγων και μεταναστών όχι μόνο από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και από την ενδοχώρα προς την Τουρκία. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής. Εν συνέχεια ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλη, Χίου Α. Μιχαηλίδη, Σάμου Δ. Σεβαστάκη και Δωδεκανήσου Η. Καματερό για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση