Χίος Πόλη

21/12/17 11:28

τελ. ενημ.: 22/12/17 14:07

Ώρα ανάπλασης για τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Χ. με δωρεές ιδιωτών 2 εκ. ευρώ

Ένα όραμα ετών γίνεται πράξη από τις αρχές του χρόνου με τη Διοίκηση του Ομίλου να εμφανίζεται έτοιμη για την εκκίνηση των εργασιών.

Με το δεξί έχει πιθανότητες να μπει ο νέος χρόνος για τον Ναυτικό Όμιλο Χίου, αφού μέσα στο α’ τρίμηνο του 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Ν.Ο.Χ. στη φυσική του έδρα.

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της Λιμενικής Επιτροπής της Τρίτης, με τον πρόεδρο του Ομίλου, Γ. Αναδιώτη, να επιβεβαιώνει στον «π» τις ευχάριστες εξελίξεις.

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Όπως εξήγησε, ήδη οι μελέτες έχουν πάρει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ενώ έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από ιδιώτες, που αναγνώρισαν την ανάγκη διάσωσης του διατηρητέου κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου που δεσπόζει στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η έκδοση οικοδομικής άδειας από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με τον Γ. Αναδιώτη να μεταφέρει τη διαβεβαίωση του δημάρχου, Μ. Βουρνού, ότι αυτή θα εκδοθεί εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επαναφορά στην αρχική του μορφή

Με δεδομένο ότι οι όποιες παρεμβάσεις σκοπό έχουν την ανάδειξη ενός κτιρίου που έχει χαρακτηριστεί ως δείγμα νεότερης αρχιτεκτονικής, η μελέτη προβλέπει την επαναφορά των εγκαταστάσεων στο σύνολό τους, στην αρχική τους μορφή.

Έτσι μέσα από τις εργασίες προβλέπεται η επισκευή του κεντρικού κτιρίου, η αποκατάσταση των κερκίδων καθώς και η δημιουργία δύο πισινών εκμάθησης, μίας μεγάλης και μίας μικρότερης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής επεκτείνεται σε 2 χρόνια.

«Αν λάβουμε την οικοδομική άδεια τον Φεβρουάριο, τότε από τον επόμενο μήνα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου», σημείωσε ο κ. Αναδιώτης και κατέληξε λέγοντας: «Το ενθαρρυντικό είναι ότι και οι φορείς και ολόκληρη η χιώτικη κοινωνία είναι κοντά μας για να ξαναζωντανέψει η περιοχή και να μεταφερθεί ο Ναυτικός Όμιλος Χίου στη φυσική του έδρα».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις σημαντικές εξελίξεις θα δοθούν προσεχώς σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση