4.7.2017 15:16

Όλα έτοιμα για την παγχιακή εορτή της Αγίας Μαρκέλλας

Να οργανωθούν όσο το δυνατό περισσότερο προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των προσκυνητών στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Χίου, επιχείρησαν το πρωί της Τρίτης Δήμος, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εκκλησία και εθελοντικές ομάδες. Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσαν τις βάσεις της φετινής διοργάνωσης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία από τις πυρκαγιές αλλά και στην ασφαλή μετάβαση των προσκυνητών.

Όπως αποφασίστηκε η Π.Υ. Χίου θα διαθέσει 1 όχημα στην Κατάβαση, 1 διασωστικό όχημα και 1 όχημα στην περιοχή της εκκλησίας. Παράλληλα θα 1 όχημα της ομάδας των Αγιασμάτων θα πραγματοποιεί περιπολίες, 1 όχημα της «Όμικρον» θα βρίσκεται στα Ρετσινάδικα και 1 υδροφόρα του Δήμου στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας. Στη σύσκεψη εκτός των άλλων αποφασίστηκε η απασχόληση 8 εθελοντών που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου καθώς και η παρουσία αστυνομικών σε όλη τη διαδρομή από Χίο προς Βολισσό.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην παρουσία της Τροχαίας, θα πραγματοποιεί αυστηρούς τροχονομικούς ελέγχους σε ολόκληρο τον οδικό άξονα Χίου- Βολισσού και Αυγωνύμων – Βολισσού, με στόχο τον έλεγχο για χρήση κράνους και ζώνης, μέθης, ταχύτητας και αντικανονικής προσπέρασης. «Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν σύνεση και υπομονή. Σε ότι αφορά στους περιπατητές, θα πρέπει να κινούνται αυστηρά στο αριστερό άκρο του δρόμου σε αντίθετη κίνηση με τα οχήματα. Να φορούν αντανακλαστικό γιλέκο και να χρησιμοποιούν φακούς προς την κατεύθυνση του οδοστρώματος και όχι προς τους διερχόμενους οδηγούς. Ιδιαίτερη προσοχή, σε όσους έχουν μαζί τους μικρά παιδιά, των οποίων θα πρέπει να έχουν τον πλήρη έλεγχο», ανέφερε στον «π» ο διοικητής της Τροχαίας Χίου Παντελής Καλανδρόπουλος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ