13.6.2024 15:00

Οι ρίζες δέντρων πίσω από τη μεγάλη ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Αγίων Αποστόλων (Video)

Οι ρίζες παρακείμενων δέντρων βρίσκονται πίσω από τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Αγίων Αποστόλων, στο κέντρο της πόλης της Χίου, αφού λόγω της επέκτασής τους πίεσαν τον αγωγό και οδήγησαν σε διάρρηξή του σε μήκος περίπου δύο μέτρων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝΧ, Πέτρο Καλογεράκη, το πρόβλημα είναι γνωστό και σχετίζεται με την παλαιότητα των δικτύων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από σίδερο και αμίαντο. Αυτά τα υλικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις παραμορφώσεις του εδάφους και στην πίεση, γεγονός που καθιστά αναγκαία την αντικατάστασή τους.

Η άμεση αντίδραση της ΔΕΥΑΝΧ ήταν να εκκενώσει το δίκτυο και να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή του, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Ο κ. Καλογεράκης εξήγησε ότι η εκκένωση του δικτύου ήταν απαραίτητη για την ταχεία και αποτελεσματική επισκευή της βλάβης.

Ο Διευθυντής υπογράμμισε την ανάγκη αντικατάστασης των παλαιών δικτύων για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τη μείωση των βλαβών. Η ΔΕΥΑΝΧ έχει ήδη εκπονήσει μελέτη για την αντικατάσταση αυτών των δικτύων, η οποία ολοκληρώθηκε σε τρεις μήνες. Το έργο της αντικατάστασης εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 1.250.000 ευρώ.

Η ΔΕΥΑΝΧ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των απωλειών νερού και στη βελτίωση της υδροδότησης στην πόλη της Χίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Μανωλάκης έκανε επίσης έκκληση προς τους πολίτες να αναφέρουν άμεσα οποιεσδήποτε διαρροές ή βλάβες στο δίκτυο, ώστε να μπορούν να επιδιορθώνονται γρήγορα και να αποφεύγεται η διασπορά ανακριβών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ