19.8.2022 10:47

Οι Ναυτικοί της Χίου στο πλευρό του π. Μιχαήλ Στεφανιώρου

Ανακοίνωση από την ΠΕΣ ΝΑΤ

Ήταν να το ζήσουμε κι αυτό, αν και δεν μας εξέπληξε γνωρίζοντας την συμπεριφοράς του Δημάρχου Χίου κυρίου Κάρματζη, μιας και τον Ιανουάριο του 2020 είχε «επιτεθεί» ονομαστικά μέσω της προσωπικήςτου σελίδας στο Facebookστον πρόεδρο του σωματείου μας, κάτι στο οποίο δεν δώσαμε συνέχεια γιατί κατά πρώτον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ποιος είναι ο πρόεδρος μας, και κατά δεύτερον ως απόμαχοι της αρμύρας είχαμε αντιμετωπίσει πολλές δύσκολες καταστάσεις τις οποίες φέρναμε εις πέραςπάντα με νηφαλιότητα, ακολουθώντας πιστά το.. «Ο καλός ο Καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται», σε αντίθεση με τις πρακτικές του Δημάρχου.

Δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον παπά Μιχαήλ Στεφανιώρο, τον ανταμώναμε στις συγκεντρώσεις που γινόντουσαν κατά της υπερδομής - φυλακής στην περιοχή του Θόλους, Προς τιμήν του ο Ιερέας από την πρώτη στιγμή κράτησε μια σταθερή πορεία και στέκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα των συχωριανών του, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Χίου, ενάντια στην κατασκευή υπερδομής στο Θόλος, με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα.

Αν κάποιοι άλλαξαν ρότα κατά 180 μοίρες (να μιλήσουμε και λίγο…ναυτικά) σε ότι έχει να κάνει με τις υπερδομές – φυλακές στο νησί μας, ταυτιζόμενοι με την Κυβέρνησης και τα ΘΕΛΩ των Ευρωπαίων Εταίρων μας, είστε εσείς της Δημοτικής Αρχής.

Πως είναι δυνατόν ο Δήμαρχος του νησιού να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες από κάτι που του είπε κάποιος και με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύει τον χαφιεδισμό,αποστέλλοντας εξώδικο στον Ιερέα και στοργικό πατέρα των κατοίκων της Συκιάδας, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα εκφοβίσει έναν πρωτοπρεσβύτερο που υπηρετεί επί 53 συναπτά έτη, με αγάπη και στοργή το ποίμνιο του.

Κύριε Δήμαρχε, απορούμεπώς πιστέψατε ότι ένας αξιοσέβαστος Ιερέας που  ενστερνίσθηκε και δίδαξε το λόγο του Ιησού για συγχώρεση και αγάπη,θα έσκυβε το κεφάλι στον εκφοβισμό, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ, καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες ενέργειες του δημάρχου Χίου κ. Κάρματζη, είμαστε στο πλευρό του πατέρα Μιχαήλ και φυσικά στο πλευρό κάθε ελεύθερα εκφραζόμενου δημότη.

Μπορεί το εξώδικο να αποσύρθηκε μετά την γενική κατακραυγή, αλλά ενέργειες που θυμίζουν αλλοτινές και μαύρες εποχές δεν θα ξεχαστούν.

Το να σφάλεις είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς θεϊκό, Πατέρα Μιχάλη άφες αυτόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ