28.7.2017 19:47

Νίπτει τας χείρας της για τους οδηγούς 80 και άνω

Τον κύκλο ενεργειών της που άπτονται της αρμοδιότητας της, στην ουσία τη διαβίβαση στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο του προβλήματος που έχει προκύψει από την έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών για τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις των οδηγών ηλικίας άνω των 80, των οποίων οι άδειες οδήγησης έχουν λήξει και χρήζουν ανανέωσης, ολοκλήρωσε η Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να επιλύσει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει σε αναλυτική του ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης, «μετά τη θέση σε ισχύ της νομοθεσίας από 08-11-2016, βάσει της οποίας δεν επιτρεπόταν η εξέταση των συμπολιτών μας αυτής της κατηγορίας από ιατρούς των Νοσοκομείων αυτών των ειδικοτήτων στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την άρνηση υπογραφής συμβάσεων από ιδιώτες ιατρούς, διαπιστώθηκε πρόβλημα στη διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών οδήγησης σε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με επιστολή της στις 11-11-2016 προς το Υπουργείο Μεταφορών και αρ. πρωτ.: 58566/1045 επισήμανε το πρόβλημα και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυσή του.

Με νέα επιστολή στις 22-12-2016 και αρ. πρωτ.: 67285/1180 προς το Υπουργείο Υγείας ζήτησε επίσης τη νομοθετική ρύθμιση για επίλυση του προβλήματος, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 16-02-2017 με αρ. πρωτ.: οικ. 321 η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου απευθύνθηκε στους Υπουργούς Μεταφορών και Υγείας, τονίζοντας το οξύ πλέον πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ζητώντας τη νομοθετική ρύθμιση επικαλούμενη και το Σύνταγμα.

Στις 14-03-2017 και αρ. πρωτ.: 64 ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου κ. Ιωάννης Ξενάκης απευθύνθηκε με επιστολή του για το ίδιο θέμα στον Υφυπουργό Μεταφορών και στις 15-03-2017 στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, επισυνάπτοντας και την επιστολή της κας Περιφερειάρχη, ζητώντας επιτακτικά πλέον τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για επίλυση του προβλήματος.

Στις 14-04-2017 από τα συναρμόδια Υπουργεία μας ανακοίνωσαν τηλεφωνικά το περιεχόμενο της τροποποίησης του Νόμου, η οποία τροποποίηση δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά η νομοθετική ρύθμιση παραμένει εδώ και 3,5 περίπου μήνες στις καλένδες.

Επομένως, ζητώντας την κατανόηση των θιγόμενων συμπολιτών μας, γίνεται πλέον πασιφανές, ότι η Περιφερειακή Αρχή εξάντλησε όλες τις δυνατότητες παρέμβασής της, αφού το νομοθετικό έργο δεν είναι στις αρμοδιότητες της.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ