Χίος Πόλη

6/11/17 10:00

τελ. ενημ.: 6/11/17 15:27

Να επιλέξει την ασφάλεια, αντί του εφήμερου κέρδους συμβουλεύει την Μητρόπολη η Λαϊκή Συσπείρωση

Ευθύνες στον Δήμο Χίου και την Μητρόπολη επιρρίπτει η Λαϊκή Συσπείρωση στο θέμα των κεραιών του Βορντάδου και την ενδεχόμενη μετεγκατάστασή τους στην περιοχή "Καμίνι". Με ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός ξεκαθαρίζει ότι τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο ιδιοτησίας του ακινήτου (Μητρόπολη) θα πρέπει να γίνουν ξεκάθαρες επιλογές. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από σπίτια στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου, έχει να παρατηρήσει τα εξής:

  1. Αναδεικνύεται μέσα από αυτές τις ενέργειες , η διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, τόσο αυτών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διατηρούν αναλλοίωτο το νομοθετικό πλαίσιο, που εξυπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, θυσιάζοντας την ποιότητα ζωής και την υγεία του λαού για τα κέρδη τους.
  2. Το γεγονός ότι τις άδειες εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εγείρει εύλογα ερωτηματικά για την ουσιαστικότητα των ελέγχων, που υπακούν στην «νέα ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα, δηλαδή «ό,τι πει το αφεντικό». Αυτά δείχνουν οι επενδύσεις στο Ελληνικό, στις Σκουριές και σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους δήμους που προκύπτουν σοβαρά προβλήματα με τις κεραίες, μιας και επιδιώκεται  το φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον, όπως αγωνίζονται από κοινού να εδραιώσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τον έτερο διεκδικητή της εξουσίας τη ΝΔ.
  3. Λόγω πλέον της συσχέτισης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με ασθένειες όπως η λευχαιμία που πλήττει κυρίως τα παιδιά, χώρες όπως για παράδειγμα το Ισραήλ, απαγορεύουν την ύπαρξή τους σε απόσταση λιγότερη των 400 μέτρων από σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ενώ στην Ελλάδα είναι 300 μέτρα, το δε όριο επικινδυνότητας ανά μέτρο στην Ελλάδα ως όριο επικινδυνότητας ακτινοβολίας είναι 28 βολτ, όταν  σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία είναι 2!!!
  4. Ο περιορισμός των ελέγχων από πλευράς του δήμου μόνο στην πολεοδομία και μόνο στο κομμάτι στης στατικότητας των εγκαταστάσεων δείχνει ότι επί της ουσίας καμιά τοπική αρχή δεν μπορεί να ελέγχει τα του οίκου της.
  5. Ο φερόμενος ιδιοκτήτης του χώρου εγκατάστασης που είναι η Ιερά Μητρόπολη, μέσω του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου,  καλείται να σταθμίσει την κατάσταση και να επιλέξει την υγεία των περιοίκων, αντί του εφήμερου κέρδους.
  6. Η δημοτική αρχή οφείλει να εμπλακεί στο ζήτημα που την αφορά ουσιαστικά, μιας και υπάρχει παρελθόν με την ασύδοτη δράση των εταιρειών του χώρου, θα υπάρχει και μέλλον με άλλες περιοχές εντός του ιστού της πόλης και γενικότερα. Πρέπει να απαιτηθεί να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο στον έλεγχο και στην προτυποποίηση, αυστηροποίηση των ελέγχων και οι τοπικές αρχές να έχουν ουσιαστικό λόγο στην προστασία της υγείας των κατοίκων, κάτι που μπορεί να εξασφαλίζει μόνο ένας ενιαίος και δημόσιος φορέας τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, που όμως αποτελεί ιστορικό ζητούμενο και απαιτεί παλλαϊκή δράση.
  7. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου ζητάμε να γίνει μια πρώτη συζήτηση σε αυτή την κατεύθυνση στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο και να συγκεκριμενοποιηθούν οι ενέργειες της δημοτικής αρχής βραχυπρόσθεσμα και μακροπρόθεσμα.-

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση