22.9.2017 14:41

«Μην καίτε χόρτα»

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών, με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται καύση ξηρών χόρτων και κλαδιών ή και προετοιμασία των υπολειμμάτων για καύση στους αγρούς, εφιστά με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Όπως τονίζει, η παρατεταμένη ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και περισσότερο οι άνεμοι, καθιστούν το πρόβλημα επέκτασης πυρκαγιάς εντονότερο.

«Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά στους πολίτες της περιοχής μας ότι απαγορεύεται ρητά και σε κάθε περίπτωση η καύση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη. Επίσης υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι πολύ προσεκτικοί με τις εργασίες τους και να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς στις κτηνοτροφικές τους μονάδες και στα μελίσσια τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ