25.6.2024 12:59

Μία δανειστική βιβλιοθήκη στην καρδιά της πόλης της Χίου (Video)

Σε μία προσπάθεια προώθησης της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής του νησιού, η Βιβλιοθήκη Χίου "Ο Κοραής" προχώρησε στην δημιουργία ελεύθερης δανειστικής βιβλιοθήκης στην κεντρική πλατεία της Χίου.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Παύλου Καλογεράκη, η ντουλάπα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα βιβλία, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να δανείζονται βιβλία για να περνούν ευχάριστες ώρες. Επιπλέον, παρότρυνε τους συμπολίτες που διαθέτουν λογοτεχνικά βιβλία, όπως διηγήματα ή μυθιστορήματα, να τα προσφέρουν για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Η πρωτοβουλία δεν περιορίζεται μόνο σε ελληνικά βιβλία, καθώς έχουν τοποθετηθεί και ξενόγλωσσα, κυρίως αγγλικά. Έτσι, οι τουρίστες και οι επισκέπτες από το εξωτερικό μπορούν επίσης να απολαύσουν την ανάγνωση κατά τη διαμονή τους στο νησί.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα και παιδικά βιβλία από το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, προσφέροντας και στους μικρούς αναγνώστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ποιοτικά αναγνώσματα.

Η δράση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη της Χίου, αλλά επεκτείνεται και σε χωριά του νησιού. Ήδη λειτουργούν παρόμοιες βιβλιοθήκες σε τρία-τέσσερα χωριά, όπως η Κοινή και η Καλαμωτή, με τη συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Υπάρχουν, όπως εξήγησε, σκέψεις για την επέκταση της πρωτοβουλίας και σε άλλα χωριά, όπως η Βολισσός και η Καλλιμασιά, προσφέροντας βιβλία σε κεντρικά καφενεία ή άλλους δημόσιους χώρους.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και στην καλλιέργεια ενός πνευματικού κλίματος στο νησί. Ο κ. Καλογεράκης κάλεσε όλους να συμμετέχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια, επιστρέφοντας τα βιβλία μετά την ανάγνωσή τους, ώστε να εξυπηρετούνται και άλλοι αναγνώστες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ