Χίος Πόλη

31/1/18 15:32

τελ. ενημ.: 1/2/18 16:11

Μετακομίζει το στέγαστρο επιβατών εκτός λιμένα

Στα σκαριά βρίσκεται ο σχεδιασμός του Λιμενικού Ταμείου για το ξήλωμα του υφιστάμενου στεγάστρου αναμονής επιβατών και τη δημιουργία νέου που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες του επιβατικού κοινού καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της διαπίστωσης ότι το υπάρχον στέγαστρο αφενός αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων λόγω παλαιότητας, αφετέρου δημιουργεί πρόβλημα στην ασφαλή διέλευση και παραμονή των επιβατών αναγκάζοντάς τους πολλές φορές να αναμένουν το πλοίο μέσα στο οδόστρωμα.

Με αφορμή τα έργα επισκευής στον χώρο της πρώτης ράμπας πρόσδεσης των πλοίων, το Λιμενικό Ταμείο προωθεί την καθαίρεση της συγκεκριμένης κατασκευής, ώστε να απελευθερωθεί χώρος για τους πεζούς και τη δημιουργία νέα πιο σύγχρονης κατασκευής ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη πύλη του λιμανιού.

Το νέο στέγαστρο μάλιστα θα είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί την ταυτόχρονη άφιξη δύο πλοίων παρέχοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να αναμένουν κάτω από αυτό ανάλογα με την πύλη αναχώρησής  τους.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση