12.4.2017 15:57

Μέχρι και η Μητρόπολη ξέχασε το Κέντρο Πρόληψης

Φτωχός συγγενής των περισσότερων φορέων αποτελεί το Κέντρο Πρόληψης  Χίου, αφού μόνο όποτε τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν πάνω στο φλέγον θέμα των ναρκωτικών τότε θυμούνται την ύπαρξη ενός φορέα που εδώ και χρόνια δίνει μάχες απέναντι στη σύγχρονη μάστιγα που πλήττει τη νεολαία του νησιού.

Μοναδική εξαίρεση ο Δήμος Χίου, που και φέτος κατέβαλε, πρόωρα μάλιστα, το ετήσιο ποσό των 10.000 ευρώ που του αναλογούν, με αποτέλεσμα το Κέντρο Πρόληψης να μπορέσει να επιβιώσει, παρότι τα χρέη πριν 3 χρόνια έφθαναν τα 30.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου και δημοτικό σύμβουλο, Κ. Καρατζά, οι περισσότεροι φορείς, πλην του Δήμου και της ΕΛΜΕ, δεν καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί σε ετήσια βάση. «Δεν είναι μόνο η Περιφέρεια που έδωσε 2 φορές χρήματα και μετά δεν ξαναέδωσε. Είναι ο Σύλλογος Δασκάλων αλλά και η Μητρόπολη Χίου που έχει να καταβάλλει το ποσό που της αντιστοιχεί εδώ και 15 χρόνια. Μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 50 ευρώ τον χρόνο», ανέφερε ο κ. Καρατζάς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ