26.7.2017 11:49

Μας ήρθαν οι… ξενιτεμένοι, επέστρεψε και ο κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο

ΧΑΜΕΡ ... ΑΝΑΠΗΡΩΝ και καφάσια σε θέσεις δεκάλεπτης στάθμευσης η καθημερινή εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας.

Σε μαρτύριο χωρίς τέλος, ακόμα και για όσους γνωρίζουν αρκετά καλά το οδικό δίκτυο της πόλης, μετατρέπεται η οποιαδήποτε απόπειρα ολιγόλεπτης στάθμευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο κέντρο.

Η άφιξη των εκτός νησιού Χίων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου αλλά και την επαναφορά προκλητικών παραβάσεων από μερίδα οδηγών που προκαλούν την κοινή γνώμη με τα κατορθώματά τους.

Η εικόνα των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων αποτελεί πλέον παρελθόν, δίνοντας τη θέση της στα ... τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα, που αφήνουν ελάχιστο χώρο διέλευσης για τους υπόλοιπους οδηγούς ακόμα και σε κεντρικές κυκλοφοριακές αρτηρίες της πόλης.

Η άποψη ότι για κάθε όχημα θα πρέπει να υπάρχει και μία θέση στάθμευσης στο κέντρο, ωθεί ολοένα και περισσότερους οδηγούς οχημάτων να μετατρέπουν προκλητικά τα πεζοδρόμια σε θέσεις στάθμευσης, αδιαφορώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα κινούνται οι πεζοί. Μάλιστα από τη συγκεκριμένη λογική δεν ξεφεύγει ούτε ο Δήμος, αφού ο φωτογραφικός φακός του «π» συνέλαβε μηχάνημα του Δήμου Χίου να έχει αφεθεί από τον οδηγό του σε πεζοδρόμιο της οδού Δημοκρατίας.

Από την άλλη οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με την συνεχή μείωση των χώρων στάθμευσης στο κέντρο. Την κατάργηση του χώρου στάθμευσης της Σούδας διαδέχτηκε η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης περιμετρικά του Κήπου και τέλος η συνεχής μείωση των θέσεων στην οδό Καρπασίας εξαιτίας των έργων που πραγματοποιούνται στα τείχη του Κάστρου.

Την κατάσταση έρχεται να επιφορτίσει η πρακτική πολλών καταστηματαρχών, που, μπροστά στα μάτια της Τροχαίας, προχωρούν αυθαίρετα στην τοποθέτηση καφασιών ή άλλων αντικειμένων στην πρόσοψη των καταστημάτων τους, αφαιρώντας το δικαίωμα της δεκάλεπτης στάθμευσης σε οδηγούς που αναζητούν επί ώρα χώρο ολιγόλεπτης στάθμευσης.

Το κάδρο του κυκλοφοριακού αλαλούμ συμπληρώνουν οι οδηγοί δικύκλων, που σε πολλές περιπτώσεις είτε παρατούν τις μηχανές τους στην άκρη του ήδη στενού δρόμου (βλ. Βενιζέλου- Ροδοκανάκη), είτε πάνω στα πεζοδρόμια.

Ελλιπής αστυνόμευση

Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι ήδη οριακή, χωρίς ο αριθμός των καταγόμενων από το νησί επισκεπτών να έχει πιάσει ταβάνι. Το κέντρο προϊδεάζει ξανά για μαρτυρικές στιγμές όσο δεν λαμβάνονται ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης ιδίως τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Είναι απαραίτητη η πιο καθαρή παρουσία της Τροχαίας για τον επόμενο μήνα και η διοίκηση της επιβάλλεται να βρει λύση. 

Υπαίθριο παζάρι μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ. 

 

Ακόμα 3 θέσεις στάθμευσης δεσμεύτηκαν στην οδό Καρπασίας.

 

Τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα στην κρήνη του Μελέκ Πασά.

 

Η καλύτερη επιλογή για ένα χάμερ… η θέση αναπήρων.

Δείτε παρακάτω επιπλέον φωτογραφικό υλικό

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ